İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu seçim sürecini değerlendiren bir konuşma yaptı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Sevgili Can Bartu'ya rahmet diliyoruz. Türk sporu camiasının başı sağolsun. Kıymetli vatandaşlarımız ülke meseleleri ıskaladığımız dönemdeyiz. Bugün 12. gün 12 gündür İstanbul seçimiyle ülke boğuşuyor. Seçildiğimiz çok n et. göreve baişlamak istiyoruz. İstanbulu yönetmek ve boşluğu gidermek istiyoruz . Topluma yakışmayan Büyükçekmece ve birçok konu gündemi meşgul ederken büyük meseleleri ıskalıyoruz. Ekonomi. Ekonomiyle ilgili atılan adımlar sorunları çözmüyor.

Uluslararası gelişmeler canımızı sıkıyor. s400 rusya ve abd ile olan ilişkiler gündemin dışında kalmış şekilde. Tek sorunumuz İstanbulmuş gibi milletçe her şeyi ıskalıyoruz. Dolayısıyla ülkeyi milletimizi bu güzel İstanbuluyn anlamsız yere yorulmasına şiddetle karşı çıkıyoruz.

Daha dün bazı sendika çalışanlarına baskı yapıldığı konusunda bilgiler geliyor. İBB çalışanlarına sesleniyorum. Gönlünüzü rahat tutun. 16milyon istanbulluya hizmet dönemi başlatacağız. Başımızın üstünde yeriniz var.

Bana hizmet etmeyeceksiniz istanbulluya hizmet edeceksiniz. bu güzel kentin güzel insanlarına hizmet edeceksiniz. Başka hiçbir şeye kulak asmayın. 

Beni kutlayan oy veren akpli kardeşlerim de var biliyorum. Yazıktır günahtır bir seçimi böyle tartıştırmanın taraflı bir şekilde medya üzerinden kurumlara baskı kurmakla ayıp ediyorsunuz. 

Maltepe ilçe seçim kurulunu ve İstanbul İl seçim kuruluna sesleniyorum. tedbir alınması konusunda yskya sesleniyorum. 12 gündür bitecek meseleyi bitirmemenin anlamı yok. Yazık günah. Sonuç ortaya çıkacak. Geciktirmenizin hiçbir anlamı yok. 

Aynı şekilde büyükçekmecede yaşanan travmayı tekrar hatırlatmak istrim. Evlerin kapıları tek tek çalınıyor. Suç şahsilik taşıyorsa, buyrun gereğini yapın. Eğer orada sorumlu bir kişi varsa suçları varsa gereğini yapın. Bir seçimi, şaibeli şekilde bırakırsanız bu uygulamyı örnek şekliyle ortaya koyarsanız. Türkiyenin seçimlerine şimdiden gölge düşürmüş olursanız.

Sözüm ona bir partinin iddiasına delil toplama işine girerseniz gelecekteki seçimleri de zan altında bırakırsınız. Ben büyükçekmece halkıyla görüştüm gitti konuştum. Buna son verin. Seçime gölge düşürme çabası olanları kınıyorum.