İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika İş dünyası, sendikalar ve İmralı tartışması: Meclis'te kritik haftaya girildi

İş dünyası, sendikalar ve İmralı tartışması: Meclis'te kritik haftaya girildi

TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu iki hafta aradan sonra toplandı. Sendikalar ve iş dünyasının temsilcileri sürece ilişkin görüşlerini aktardı. Detaylar haberimizde…

MUHABİR: Sibel Çınar

İki Hafta Sonra Yeniden Toplandı: Komisyon Sendika ve İş Dünyasını Dinliyor

ANKARA – Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) çalışmalarını sürdüren Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, iki haftalık aranın ardından yeniden bir araya geldi. Komisyon toplantısı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşmasıyla açıldı.

Picture background

Sendikalar ve iş dünyası sürece dahil edildi

Bugünkü toplantıya; Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve KESK temsilcileri katıldı.

Komisyonun yarın yapılacak oturumunda ise iş dünyasının önde gelen kuruluşları dinlenecek. TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, TESK ve TİSK temsilcilerinin sürece ilişkin önerilerini paylaşması bekleniyor.

Picture background

Akademisyenler ve kanaat önderleri de davet edilecek

Komisyonun ilerleyen haftalarda akademisyenler, kanaat önderleri ve farklı toplumsal kesimlerin temsilcilerini de dinlemesi planlanıyor. Tüm bu görüşlerin ardından, “Terörsüz Türkiye” sürecinin hukuki ve yasal altyapısını oluşturacak yasa teklifine yönelik çalışmalar başlatılacak.

Ekonomik aktörler ikinci gün Meclis’te

Komisyon, 12 Eylül 2025 Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştireceği 9. toplantıda ise iş dünyasının temsilcilerini ağırlayacak. Toplantıya şu kurum ve kuruluşların katılması bekleniyor:

  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)
  • Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)
  • Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK)
  • Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)
  • Türk Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD)
  • Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)
Picture background

Numan Kurtulmuş: “Terörsüz Türkiye, terörsüz bölgenin teminatıdır”

Toplantının açılışında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, terörün sadece Türkiye değil, bölge ülkeleri için de tehdit oluşturduğunu belirtti. Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Ümit ediyorum ki en kısa zamanda sadece Türkiye’de değil, tüm bölgede silahların sustuğu, kardeşliğin hâkim olduğu bir ortam tesis edilir. Terörsüz Türkiye, terörsüz bir bölgenin de teminatı olacaktır. Komisyonumuzun çalışmaları, bu hedefin hayata geçirilmesinde tarihi bir sorumluluk üstlenmektedir.”

Komisyon İmralı’ya gidecek mi?

Hafta içindeki temaslar kadar, MHP’nin İmralı çıkışı da komisyon gündeminde yankı buluyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, daha önce yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un komisyon üyeleri arasından bir heyet belirleyerek İmralı’ya gönderilmesini önermişti. Yıldız, “Öcalan’ın beyanını almak için komisyondan 3-4 kişinin seçilmesi zaaf oluşturmaz” açıklamasıyla bu önerinin arkasında durmuştu.

Komisyon toplantılarında bu önerinin ne yönde ele alınacağı ve siyasi partilerin tavrı, süreçteki yönelim açısından belirleyici olacak.