Kepez Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında, belediye çalışanlarına Kurban ve Ramazan bayramlarında ikramiye verilmesi kararı alındı. Toplantıda ayrıca, şehit isimlerinin parklarda yaşatılması, HIV/AIDS ile mücadelede Sağlık Bakanlığı ile protokol yapılması ve altyapı çalışmalarına yönelik iş birliği gibi önemli gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantı, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, meclisteki siyasi partilerin değerlendirmelerinin ardından toplam 35 gündem maddesi karara bağlandı.
Belediye çalışanlarının sosyal haklarına ilişkin düzenlemelerin de ele alındığı toplantıda, Hizmet-İş Sendikası ile yürütülen yetki sürecine değinen Kocagöz, sendikal süreç nedeniyle çalışanların mağdur edilmeyeceğini belirtti. Alınan karara göre, belediye çalışanlarına Kurban Bayramı’nda 12 bin lira, Ramazan Bayramı’nda ise 6 bin lira bayram ikramiyesi verilmesi kararlaştırıldı.
Toplantıda alınan diğer kararlar arasında, şehit olan kahramanların isimlerinin Kepez ilçesindeki parklara verilmesi de yer aldı. Aydoğmuş Mahallesi’ndeki üç parkın isimleri Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Soydan, Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Alp ve Şehit Jandarma Onbaşı Serdar Şimşek olarak değiştirildi. Ayrıca, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımı süren Kanalboyu Parkı’na Piyade Komando Uzman Çavuş Fırat Torunoğlu’nun, Çankaya Mahallesi’nde ise uygun görülecek bir park, cadde veya sokağa Uzman Onbaşı Ali Yılmaz’ın isminin verilmesi kararlaştırıldı.
Toplantıda ayrıca, HIV/AIDS ile mücadele amacıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile ortak hizmet projesi yürütülmesine yönelik protokol imzalanması için Başkan Kocagöz’e oy birliğiyle yetki verildi. Proje kapsamında toplumsal farkındalığın artırılması, risk grubundaki bireylere danışmanlık hizmeti sunulması ve anonim test hizmetlerinin Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi bünyesinde verilmesi hedefleniyor.
Son olarak, altyapı çalışmalarına yönelik iş birliği gündem maddesinde Kepez Belediyesi ile Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü arasında hazırlanacak protokol ile altyapı çalışmalarının ardından yolların yalnızca kazılan bölümlerinin değil, tamamının yenilenmesi hedefleniyor. Ayrıca, Dokuma Projesi’nin değerlendirilmesi amacıyla siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı ortak akıl komisyonu kurulmasına yönelik önerge de oy birliğiyle kabul edildi.

KEPEZ BELEDİYE MECLİSİ'NİN TEMMUZ AYI OLAĞAN TOPLANTISINDA BELEDİYE ÇALIŞANLARINA KURBAN VE RAMAZAN BAYRAMLARINDA İKRAMİYE VERİLMESİ KARARI ALINIRKEN, ŞEHİT İSİMLERİNİN PARKLARDA YAŞATILMASI, HIV/AIDS İLE MÜCADELEDE SAĞLIK BAKANLIĞI İLE PROTOKOL YAPILMASI VE ASAT İLE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ GİBİ ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ.
