Yeni Birlik Gazetesi Politika Lavrov: ABD’nin İran’a saldırıları kimseye fayda sağlamıyor

Lavrov: ABD’nin İran’a saldırıları kimseye fayda sağlamıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarını eleştirerek, bunun kimseye fayda sağlamadığını vurguladı.

MUHABİR: Sibel Çınar

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarını eleştirerek, "Bu durumun kimseye faydası yok" dedi.

Lavrov, ABD’nin İran’a yönelik yeniden başlattığı saldırıların, Tahran ile Washington arasında imzalanan mutabakatın ihlali olarak değerlendirildiğini ifade etti. "Bunu mutabakatın ihlali olarak görüyoruz ve bu konuda söylenecek fazla bir şey yok. Bu üzücü çünkü hem İran’daki sivil altyapı hem de Körfez Arap İşbirliği Konseyi ülkelerindeki sivil tesisler zarar görüyor" diye ekledi.

İran’a yönelik saldırıların yeniden başlamasının diplomatik çözüme giden yolu kapattığını belirten Lavrov, "En önemli nokta şu ki, bu gelişme bir çözüme hizmet etmiyor. Aksine, sözünü ettiğiniz mutabakat ile aralandığı düşünülen kapıyı yeniden kapatıyor" dedi.

Lavrov, ayrıca ABD’nin uluslararası anlaşmaları uygulamadaki başarısızlığını eleştirerek, ABD’nin taahhütlerindeki güvenilirliğine ilişkin şüpheleri dile getirdi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV: "(ABD’NİN İRAN’A SALDIRILARI) BU DURUMUN KİMSEYE FAYDASI...

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV: "(ABD’NİN İRAN’A SALDIRILARI) BU DURUMUN KİMSEYE FAYDASI YOK"