İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Murat Açıl ilki başardı

Murat Açıl ilki başardı

CHP 71 yıl aradan sonra Sivas'ın İmranlı ilçesinde Murat Açıl ile girdiği seçimde belediye başkanlığını kazandı. AK Parti'nin itirazı sonrası yapılan yeniden sayımda da sonuç değişmedi.

1948 yılında ilçe olan İmranlı'da belediye yönetimi ilk kez CHP'ye geçti. CHP adayı Murat Açıl resmi olmayan sonuçlara göre 817 oy olarak belediye başkanı seçildi. AK Parti adayı Murat Sevindik ise 809 oy aldı. Sadece 8 oyluk fark bulunması nedeni ile AK Parti, seçim sonuçlarına itirazda bulundu. İmranlı İlçe Seçim Kurulu itirazı kabul ederek oyların yeniden sayımına karar verdi.

Herkese hizmet vereceğiz
İtiraz üzerine ilçede oylar yeniden sayıldı. Sayım sonrası oy oranlarında değişiklik olmadı. CHP adayı Murat Açıl 817 oy alarak resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçilirken, AK Parti'nin adayı Murat Sevindik ise 809 oyda kaldı. Belediye Başkanı     seçilen Murat Açıl, seçimin ardından parti rozetini bir kenara bırakarak tüm seçmenleri kucaklayacak şekilde hizmet vereceklerini ifade etti.