İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Mustafa Sarıgül özür diledi: O gün hepimiz orada olmalıydık

Mustafa Sarıgül özür diledi: O gün hepimiz orada olmalıydık

Sarıgül, MTV'nin bu yıl iki kez ödenmesini öngören kanunun Meclisteki oylamasında muhalefetin büyük bir kesiminin yer almamasına ilişkin özür diledi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bu yıl iki kez ödenmesini öngören kanun teklifinin Meclisteki oylamasına muhalefet milletvekillerinin büyük kısmının katılmamasına ilişkin, "Muhalefet milletvekilleri olarak o gün hepimiz orada olmalıydık" dedi.

Sarıgül, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, her gün her şeye zam geldiğini belirterek, "Gelince de tam geliyor. Oto gaz, benzin ve motorin fiyatı 6 TL birden arttı. Bir bardak benzin 10 TL oldu. Bir bardak benzinle buradan Kızılay'a gidersiniz; ama dönemezsiniz. Akaryakıttaki bu artış iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi demektir. İşçi, memur, emekli maaş zamlarının erimesi demektir. 21 yıl tek başına ülkeyi yönettikten sonra hala zamdan başka bir yol bulamıyorlar. Çıkıp bir de savunmaya kalkıyorlar. Maşallah, teflon tava gibiler, üstlerine hiçbir şey yapışmıyor. Acı reçeteyi yine halka yüklediniz" dedi.

'KENDİME PAYIMA ÖZÜR DİLİYORUM'

Sarıgül, MTV'nin bu yıl iki kez ödenmesini öngören kanunun Meclisteki oylamasında muhalefetin büyük bir kesiminin yer almamasına ilişkin, "Bu noktada kendi payıma tüm yurttaşlarımdan özür diliyorum. Birazcık o konuda da grup başkanvekillerimizin bütün grupları uyarması lazım. Özellikle muhalefet milletvekili olarak orada bulunmamak; son derece üzüntü verici bir olaydır. Muhalefet milletvekilleri o gün orada olmalıydı, Genel Kurula katılmaları gerekirdi. Bundan sonra kesinlikle böyle bir şey olmaz. Bu noktada çalışma arkadaşlarıma da gerçekten sitemlerimi iletiyorum. Başarı 3 şeyden geçer; milletvekili, kadro ve proje. Demek ki; bizim buradaki kadromuz da yeteri kadar oturmadı. Mazeret yok. Muhalefet milletvekilleri olarak o gün hepimiz orada olmalıydık" dedi.