Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 7-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen NATO İletişimciler Konferansı’nın başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığı’nda yapılan etkinliğe, 42 ülkeden 542 iletişimci katıldı. Bu konferans, NATO’nun üst düzey yöneticileri ile birlikte sektördeki uzmanların bir araya gelmesini sağladı.
Konferans detayları
Kapsamlı bir organizasyon olan konferans, MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin koordinasyonunda gerçekleşti. Etkinliğin önemli katılımcıları arasında NATO’nun Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı (SACEUR) Orgeneral Alexus G. Grynkewich ve NATO Sözcüsü Allison Hart bulunmaktadır. Konferans süresince, katılımcılara çeşitli konularda geniş bir bilgi alışverişi imkanı sunuldu.
Toplantılar ve görüşmeler
Orgeneral Grynkewich’in yanı sıra Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da konferans kapsamında önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu tür toplantıların, uluslararası güvenlik ve iş birliği konularında kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.
İstanbul’daki bu uluslararası buluşma, NATO’nun iletişim stratejilerinin geliştirilmesi ve güncellenmesi açısından büyük bir fırsat sundu.

42 ülkeden alanında uzman 542 iletişimcinin katıldığı NATO İletişimciler Konferansı İstanbul’da gerçekleştirildi