İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Numan Kurtulmuş: O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atıldı

Numan Kurtulmuş: O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İmamoğlu'nun Erzurum'da bir grup tarafından taşlı saldırıya uğramasına ilişkin yorumlamada bulundu.

MUHABİR: Fatma Müge Yücetürk

EMİNE KAŞIKCI- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Erzurum'da yaşananları değerlendirerek "O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır." dedi.

Erzurum mitingi sırasında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı gerçekleşmiş ve çocuklar dahil birçok kişi yaralanmıştı.

Saldırı sonrasında gözaltına alınan 15 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu’nu ‘provokatör’ olarak ilan etmişti.

AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen da ‘CHP’lilerin CHP’lilere saldırdığını’ söylemişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yaptığını ve uyulması gereken kurallar olduğunu söylemiş ve saldırının sebebi olarak 'HDP seçmeni ile flörtleşmesini' göstermişti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş CNN Türk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erzurum'da İmamoğlu'na atılan taşın AK Parti'ye atılmış bir taş olduğunu söyleyen Kurtulmuş, sürekli şiddetin karşısında olmuş bir parti olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş konuya ilişkin şu ifadeleri kaydetti:

Böylesi bir günde Erzurum'da yaşananların konuşulması, baktığımızda o taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır. Sürekli şiddetin karşısında olmuş, siyasette halkın oyunun her şey olduğunu söyleyen bir partiyiz.

Bize en aykırı sözleri söyleyenlerle de mücadele ederiz ama bunun yolu ne küfürdür ne taştır. Birilerinin buradan algı oluşturup, AK Partiyi sorumlu tutmak akıl dışıdır.