AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kamuoyunun gündemindeki fon soruşturmasına ilişkin hukuki ve idari süreçlerin yakından takip edildiğini belirterek, "Burada fiil olarak kim, nerede, nasıl yapmışsa bununla ilgili hesabını verecek." dedi. Zengin, teşkilatın her kademesinde yanlış yapıldığı takdirde yaptırım uygulanacağını ifade etti.
Hukuki boyutun önemi
Konunun önemli bir hukuki boyutu bulunduğuna dikkat çeken Zengin, "Bu konu Türkiye’de şu ana kadar gördüğüm en önemli konulardan bir tanesi." şeklinde konuştu. Gözaltına alınanlar ve tutuklama kararları ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın süreci takip ettiğini belirtti.
Koordinasyon kurulu ve denetleme
Zengin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında bir koordinasyon kurulunun oluşturulduğunu ve bu kurulun ödemelerin incelemelerini yapacağını açıkladı. Ayrıca, "Devlet Denetleme Kurulu da bu konuyu derinlemesine inceleyerek gerekli çalışmaları yapacak." dedi. Şeffaf bir süreç yürütüleceğini belirten Zengin, "Bu konu vatandaşlarımızı çok ilgilendiriyor." ifadesinde bulundu.
Zengin, sürecin şeffaflık içinde yürütülmesini sağlamak için vatandaşların doğru sorularına uygun cevaplar verileceğini ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZLEM ZENGİN, KAMUOYUNUN GÜNDEMİNDEKİ KONUYA İLİŞKİN HUKUKİ VE İDARİ SÜREÇLERİN YAKINDAN TAKİP EDİLDİĞİNİ BELİRTEREK, “TEŞKİLATIN HANGİ KADEMESİNDE OLURSA OLSUN YANLIŞ YAPILDIĞI TAKDİRDE BUNUN YAPTIRIMI, CEZASI OLACAKTIR. YANLIŞ YAPAN HER KİM VARSA BUNUNLA İLGİLİ HESABINI VERECEK” DEDİ.