Yeni Birlik Gazetesi Politika Pakistan ve İran arasında önemli görüşme: çatışma çözümü için adımlar atıldı

Pakistan ve İran arasında önemli görüşme: çatışma çözümü için adımlar atıldı

Pakistan ve İran, gerçekleşen görüşmede çatışma çözümüne dair önemli adımlar attı. İki ülke arasındaki ilişkilerde ilerleme kaydedildi.

Pakistan İçişleri Bakanı Mohsin Naqvi, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile yaptığı görüşmede, devam eden çatışmanın çözümüne yönelik önemli ilerleme kaydedildiğini bildirdi. Bu görüşme, Pakistan’ın başkenti İslamabad ile İran arasında gerilimi azaltmayı hedeflemektedir.

Tahran'daki verimli toplantı

Bakan Naqvi ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Seyyid Asim Munir, kısa süre önce İran'a gerçekleştirilen ziyarette, İran-ABD çatışması ve Orta Doğu’daki gerilimler hakkında kapsamlı bir değerlendirme yaptılar. Naqvi, toplantının son derece olumlu geçtiğini ve iki ülkenin birbirinin bakış açılarını açıkça paylaştığını belirtti.

Gelecek için umut verici adımlar

Görüşmelerde, İslamabad Mutabakat Zaptı’nın yeniden tesis edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Bakan Naqvi, bu süreçte her iki tarafın da atması gereken adımların ele alındığını ifade etti ve toplantının ardından barış umudunun arttığını vurguladı.

Özetle, Pakistan ve İran arasındaki bu görüşme, iki ülke için de yeni bir başlangıç ve daha güçlü bir iş birliği için zemin oluşturuyor.

PAKİSTAN İÇİŞLERİ BAKANI MOHSİN NAQVİ, İRAN CUMHURBAŞKANI MESUD PEZEŞKİYAN İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ...

PAKİSTAN İÇİŞLERİ BAKANI MOHSİN NAQVİ, İRAN CUMHURBAŞKANI MESUD PEZEŞKİYAN İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ GÖRÜŞMEDE, DEVAM EDEN ÇATIŞMANIN ÇÖZÜMÜNE YARDIMCI OLMAK AMACIYLA İRAN VE ABD ARASINDA DAHA ÖNCE İMZALANAN MUTABAKAT ZAPTININ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE KONULMASINI GÖRÜŞTÜKLERİNİ BELİRTEREK, "ÖNEMLİ İLERLEME KAYDEDİLDİĞİNİ" BELİRTTİ.