İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Sanayicilerin fikrini aldı

Sanayicilerin fikrini aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetimi ile bir araya gelen CHP İsatanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Kendilerinin fikirlerini aldık, beklentilerini dinledik. Çok verimli çok değerli bir buluşma oldu” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu seçim çalışmaları kapsamında Beyoğlu'nda bulunan İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetimi ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından İmamoğlu, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, sanayicilerin ülke istihdamındaki önemine vurgu yaparak, "İstanbul Sanayi Odası Türkiye'nin belki de en önemli kuruluşlarından, odalarından, sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi ve bünyesinde Türkiye sanayisinin 3'te birini bulunduran, ihracatın, ithalatın en büyük payını gerçekleştiren kurumların olduğu güçlü bir organizasyon. Sanayinin İstanbul'daki geleceği işbirliğini nasıl yapmalıyız, istihdam koşullarını nasıl geliştirmeliyiz, sanayinin yol haritasını nasıl kolaylaştırmalıyız, üretenin kıymetli olduğu bir İstanbul dizayn edilmeli?" dedi. 

Verimli bir toplantı oldu
"Kendilerinin fikirlerini aldık, beklentilerini dinledik. Bence çok çok değerli bir buluşma oldu bizim adımıza" diyen İmamoğlu, "Tümüyle bu ortak masanın, ortak aklın nasıl bir organizasyonla en nitelikli şekilde yönetime geldiğimiz takdirde nasıl gerçekleştireceğimiz hususundaki projelerimizi, öngörülerimizi paylaştık. Bu yönüyle çok verimli çok değerli bir buluşma oldu. Hem sayın başkana hem yönetim kuruluna bu sıcak samimi buluşma ve tümüyle bilgi paylaşımındaki şeffaflığından dolayı da teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

İmamoğlu'na teşekkür etti
İmamoğlu'ndan sonra, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da açıklamalarda bulundu. "CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın İmamoğlu'yla İstanbullunun ve sanayimizin mevcut durumu ve geleceğe dönük projeleri paylaşma konusunda istişarede bulunduk. Öncelikle kendilerine bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Başkan mevcut Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevinde de İstanbul sanayisini çok önemli bir bölümünü kesimini tespit eden ve İstanbul Sanayi Odası'nın birçok sanayisinin bulunduğu bir bölgenin başkanı olmasından dolayı son 5 yıldır sanayinin sorunlarını ve konularının içinde” 
ifadelerini kullandı.