Yeni Birlik Gazetesi Politika Selçuklu ilçesine yeni parklar geliyor

Selçuklu ilçesine yeni parklar geliyor

Konya Selçuklu Belediyesi, Parsana ve Beyhekim mahallelerine yeni sosyal alanlar kazandırarak yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Konya'nın merkez ilçesi Selçuklu, yeni sosyal yaşam alanları ile ilçenin konforunu artırmak için önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Selçuklu İlçe Belediyesi, Parsana ve Beyhekim mahallelerine kazandırılacak yeni park projeleriyle hemşehrilerinin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Parsana ve Beyhekim mahallelerinde iki yeni park

Selçuklu Belediyesi, Parsana Mahallesi Gürbaşak Sokak üzerinde 18 bin 700 metrekarelik bir alanı park projesine dönüştürüyor. Bu projede, çocuklar için bir oyun grubu, bir halı saha, bir basketbol sahası ile dinlenme alanları ve yürüyüş yolları yer alacak. Diğer yandan, Beyhekim Mahallesi Afacanlar Sokak'ta 7 bin 824 metrekarelik alanda inşa edilen parkta da benzer olanaklar sunulacak. Bu projeler sayesinde, hem çocukların güvenli bir şekilde vakit geçirebileceği, hem de ailelerin dinlenebileceği nitelikli alanlar oluşturulması hedefleniyor.

Başkan Pekyatırmacı projeleri yerinde inceledi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, parkların yapım aşamasını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı. Pekyatırmacı, Selçuklu’nun bölgedeki en büyük ilçe olduğu gerçeği ve 703 bin nüfusuyla hizmet sunma arzusunu göz önünde bulundurarak, projelerin hızla ilerlediğini ifade etti. Başkan Pekyatırmacı, ilçenin yaşam kalitesini artırmak amacıyla altyapı, asfalt, parke-bordür ve ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra, yeşil alanların da artırılması gerektiğine dikkat çekti.

“Amacımız, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra, Selçuklu’yu daha modern ve konforlu bir yaşam alanı haline getirmek” diyen Pekyatırmacı, hızla sürdürülen park projelerinin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulacağını belirtti.

SOSYAL YAŞAM ALANLARIYLA İLÇENİN YAŞAM KALİTESİNİ VE KONFORUNU ARTIRAN SELÇUKLU BELEDİYESİ...

SOSYAL YAŞAM ALANLARIYLA İLÇENİN YAŞAM KALİTESİNİ VE KONFORUNU ARTIRAN SELÇUKLU BELEDİYESİ, PARSANA VE BEYHEKİM MAHALLELERİNE YENİ PARK KAZANDIRIYOR. SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET PEKYATIRMACI (CEKETLİ), YAPIMI DEVAM EDEN PROJELERİ YERİNDE İNCELEYEREK ÇALIŞMALARIN SON DURUMU HAKKINDA EKİPLERDEN BİLGİ ALDI.