Antalya’nın Serik ilçesinde, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan sahtecilik skandalı ilçenin gündeminde kalmayı sürdürüyor. Serik Belediyesi'nde çalışan iki personel, evrakta sahtecilik iddiaları nedeniyle tutuklandı. Olayın detayları, Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul'un meclis toplantısında yaptığı açıklamalarla aydınlandı.
Başkan Kumbul'un açıklamaları
Serik Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Kumbul’un başkanlığında gerçekleştirildi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cemal Karacan’ın, tutuklanan çalışanlarla ilgili bilgi talebi üzerine Başkan Kumbul, olayın nasıl geliştiğini aktararak sürecin seyrini anlattı.
Sahte belge ile dolandırıcılık girişimi
Başkan Kumbul, geçmiş hafta kendisine, Serik Belediyesi'nin logosu ve mühürüyle düzenlenmiş, bir vatandaşa ait yaklaşık 18 bin liralık borç gösteren bir belgenin getirildiğini bildirdi. Yapılan inceleme sonucunda, ilgili şahsın böyle bir borcu bulunmadığı tespit edildi. Belgenin sahte olduğunu anlayan Kumbul, durumu hemen Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi.
Olayla ilgili soruşturma kapsamında, diğer iki kişiyle birlikte toplamda dört kişinin adı geçti. Belediye personelinin telefonda, yaklaşık 25-30 kişinin numarataj işlemleriyle ilgili kayıtlarının bulunduğunu aktaran Kumbul, bazı vatandaşlara, belediyeye ödenmesi gereken miktardan daha fazla bedel talep edildiğini vurguladı. Belediye belgeleri kullanılarak, gerçekte var olmayan borçların gösterilmesiyle vatandaşlardan para toplandığı ifade edildi.
Adli ve idari soruşturmalar başladı
Başkan Kumbul, "Belediyede ne bir 15 bin lira borç ne de belediyeye ödenmiş bir para vardır. Bu durum tamamen evrakta sahtecilik. Belediyede hiçbir aykırılık yok. Tamamen kişiyi kandırma ve sahte evrak olayıdır" şeklinde konuştu.
Soruşturmanın savcılık tarafından devam ettiğini belirten Kumbul, olayın ne boyutta olacağını savcılığın takdir edeceğini ifade etti. Ayrıca, idari bir soruşturmanın da başlatıldığını ve olayın tüm boyutlarının netleşmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

BELEDİYE BAŞKANI OP. DR. KADİR KUMBUL (ORTADA), MECLİS TOPLANTISINDA AÇIKLAMA YAPTI