Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şırnak’ta gerçekleştirilen Halk Kütüphanesi açılışında, Türkiye genelinde kütüphanecilik alanındaki gelişmelere vurgu yaptı. Ersoy, kütüphanelerin artık sadece kitap okuma alanları değil, bilgi ve inovasyon merkezleri haline geldiğinin altını çizdi.
Şırnak’ın kültürel önemine dikkat çekildi
Açılışta, Şırnak’ın köklü bir medeniyet merkezi olduğuna değinen Bakan Ersoy, Molla Ahmed-i Cezerî ve Ahmed-i Hânî gibi önemli edebiyatçıların mirasının kentte yaşatıldığını belirtti. Şırnak’ta, tarihi yapılar ve kültürel birikimlerin korunmasının önemine işaret eden Ersoy, kütüphanelerin bu sorumluluğu yerine getirme konusunda kritik bir rol üstlendiğini ifade etti.
Son beş yılda İdil, Uludere, Silopi ve Güçlükonak ilçelerinde kütüphane modernizasyon çalışmalarının gerçekleştirildiğini hatırlatan Ersoy, yeni açılan Şırnak İl Halk Kütüphanesi’nin 8.390 metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve çok sayıda kullanıcıyı ağırlayabileceğini vurguladı.
Üreten kütüphaneler vizyonu benimsendi
Bakan Ersoy, kütüphanelerin yalnızca kitap okunan yerler olmaktan çıkarak, yaratıcılık ve araştırmanın desteklendiği yaşam merkezlerine dönüşeceğini belirtti. Üretken kütüphaneler anlayışının benimsendiğini dile getiren Ersoy, dijital dönüşüm ve engelli dostu teknolojilere ağırlık vereceklerini ifade etti.
Kültürel yatırımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kararlılıkla devam edeceğini belirten Ersoy, Şırnak İl Halk Kütüphanesi'nin gelecekte tüm vatandaşlara uzun yıllar hizmet vereceğine inandığını söyledi. Açılış sonrasında Bakan Ersoy, yerel siyasi partilerle bir araya gelerek, siyasi programlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Şırnak'ta kütüphane açılışını gerçekleştirdi