Yeni Birlik Gazetesi Politika Somali genelkurmay başkanından önemli ziyaret: Güler ile bir araya geldi

Somali genelkurmay başkanından önemli ziyaret: Güler ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Somali Genelkurmay Başkanı İbrahim Mohamed Mohamud ile Ankara'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Somali Federal Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral İbrahim Mohamed Mohamud ile bir araya geldi. Bu görüşme, Türkiye'nin savunma iş birliği çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Görüşmenin detayları

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli isimlerinden biri olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da bu ziyarete eşlik etti. Ankara'da gerçekleştirilen görüşme, iki ülke arasında askeri iş birliğini güçlendirmek ve ikili ilişkileri geliştirmek amacı taşıyor.

Türkiye-Somali ilişkilerinde yeni dönem

Son yıllarda Türkiye, Somali ile ilişkilerini derinleştirerek çeşitli alanlarda iş birliği fırsatları sunmaktadır. Bu tür üst düzey ziyaretler, karşılıklı güvenin arttırılması ve stratejik ortaklıkların pekiştirilmesi açısından önemlidir.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER, TÜRKİYE’YE GELEN SOMALİ FEDERAL CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANI...

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER, TÜRKİYE’YE GELEN SOMALİ FEDERAL CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANI TUĞGENERAL İBRAHİM MOHAMED MOHAMUD İLE BİR ARAYA GELDİ.