İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, resmi ziyaret çerçevesinde Tahran’a gelen Umman Dışişleri Bakanı Seyid Bedir bin Hamad Al-Busaidi ile bir araya geldi. Bu görüşme, özellikle Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması konusundaki müzakerelerin kritik bir parçasını oluşturuyor.
Görüşmelerin gündemi
Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meselelerin de ele alınacağı belirtildi. İran Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, bu toplantının amacı, İran ile Umman arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve bölgesel istikrara katkıda bulunmaktır.
Hedef: Bölgesel istikrarın artırılması
Görüşmeye, ABD Başkanı Donald Trump'ın Umman'a yönelik tehditleri damga vurdu. Trump’ın, "yerle bir ederiz" ifadesi, bölgedeki tansiyonu artırmış durumda. Ancak, Umman Dışişleri Bakanı’nın Tahran ziyareti, diplomatik diyalog kanallarının açık tutulması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABBAS ARAKÇİ, RESMİ ZİYARET KAPSAMINDA TAHRAN’A GELEN UMMAN DIŞİŞLERİ BAKANI SEYİD BEDİR BİN HAMAD AL-BUSAİDİ İLE BİR ARAYA GELDİ.