Yeni Birlik Gazetesi Politika TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye' projesi küresel ders niteliğinde

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye' projesi küresel ders niteliğinde

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' projesinin uluslararası eğitim kurumlarında ders olarak okutulacağını ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırşehir’de düzenlenen sivil toplum kuruluşları toplantısında, 'Terörsüz Türkiye' projesinin önemine değinerek, bu konunun artık dünya genelinde birçok akademik kurumda ders olarak okutulacağına yürekten inandığını belirtti.

Türkiye’nin tarihi adımı

Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' sürecinin, Türkiye açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Projenin, tamamen milli bir anlayışla ve devlet aklı ile milletin vicdanının birleştiği bir model olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Bu modelin adı Türkiye modelidir," dedi.

Geçmişteki çabalar

Başkan Kurtulmuş, Türkiye’nin geçmişte de bu alanda önemli liderlerin girişimlerde bulunduğunu hatırlattı. Rahmetli Turgut Özal ve Necmettin Erbakan gibi isimlerin terör sorununa çözüm bulma konusundaki çabalarının yanı sıra, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de dönemi boyunca çeşitli teşebbüslerde bulunduğunu belirtti. Ancak o zamanlar bazı engeller nedeniyle bu girişimlerin başarılı olamadığını söyledi.

Günümüzdeki irade

2013-2014 yıllarındaki çözüm sürecini anımsatan Kurtulmuş, o dönemki toplum mutabakatının bazı çevrelerce engellendiğini vurguladı. Ancak şu anki sürecin daha güçlü olduğunu, devletin tüm kurumlarının ve siyasi aktörlerin eş güdüm içinde hareket ettiğini dile getirdi.

Yeni yasanın detayları

Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' yasasının titizlikle hazırlandığını ve ülkenin birliğine yönelik hiçbir tehdit unsuru taşımadığını belirtti. 10 Ağustos tarihinde 467 milletvekilinin oylarıyla yasalaşan bu çerçevenin, ulusal hassasiyetlere uygun olarak oluşturulduğunu söyledi.

Sonuç olarak, Kurtulmuş, "Biz bu bölgeyi derleyip toparlayacağız. Terör gündemden kalkacak," diye ekledi.

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ