Yeni Birlik Gazetesi Politika Türk devletleri arasında dostluk vurgusu: Tokayev'den önemli açıklamalar

Türk devletleri arasında dostluk vurgusu: Tokayev'den önemli açıklamalar

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Türk Devletleri Teşkilatı'nın dostluklarını güçlendirdiğini belirtti ve iş birliği çağrısında bulundu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin içişleri bakanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmede önemli ifadelere yer verdi. Tokayev, Türk devletleri arasında sağlanan iş birliğinin her geçen yıl daha da güçlendiğini belirterek, "Ülkelerimizi tarihi geçmişimiz, benzer dil ve geleneklerimiz ile ortak çıkarlarımız birbirine bağlıyor. Türk Devletleri Teşkilatı, dostluğumuzun güçlenmesine büyük katkı sağlıyor" dedi.

İçişleri Bakanları Toplantısı'nda iş birliği mesajı

Görüşmeler, Kazakistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen TDT İçişleri Bakanları 3. Toplantısı çerçevesinde yapıldı. Toplantıya Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan ve Kazakistan’dan bakanlar katıldı. Türkiye'yi temsilen İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de toplantıda yer aldı. TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ise görüşmede hazır bulundu.

Küresel tehditler ve reform çağrısı

Tokayev, küresel tehditlere de dikkat çekerek, "Küresel durum istikrarsız ve öngörülemeyen bir özellik kazanmıştır. Ancak buna rağmen, ülkelerimizin önünde yeni fırsatlar açılmaktadır" şeklinde konuştu. Özellikle, ilerleyen ve refah içinde yaşayan ülkeler arasında yer almak için kararlı adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı. Kazakistan'da bu amaçla köklü reformların hayata geçirildiğini belirten Tokayev, mart ayında gerçekleştirilen ulusal referandum sonucu kabul edilen yeni anayasanın önemli adımlar içerdiğini açıkladı. Anayasa ile insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile kanun ve düzenin sağlanmasının devletin sarsılmaz ilkeleri arasında yer aldığı ifade edildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin...

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin içişleri bakanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmede, "Ülkelerimizi tarihi geçmişimiz, benzer dil ve geleneklerimiz ile ortak çıkarlarımız birbirine bağlıyor. Türk Devletleri Teşkilatı, dostluğumuzun güçlenmesine büyük katkı sağlıyor" dedi.