Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in katıldığı zirve sonunda, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında önemli bir ortak savunma anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile birlikte, üç ülkeden birine yönelik bir saldırı, diğer iki ülkeye de saldırı olarak değerlendirilecek.
Mekke Ortak Savunma Zirvesi
Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, anlaşma, Mekke'deki El-Safa Sarayı'nda gerçekleştirilen Mekke Ortak Savunma Zirvesi sırasında imzalandı. Zirvede, üç ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ortak ilgi alanlarının ele alınmasının yanı sıra, bölgedeki güvenlik meseleleri de gündeme geldi.
Stratejik iş birliği ve caydırıcılık
Açıklamada, Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki tarihi bağların vurgulanarak, bu ortak savunma anlaşmasının güvenlik ve istikrarı artırma amacını taşıdığı ifade edildi. Anlaşmanın, her türlü saldırı eylemine karşı ortak caydırıcılığı güçlendireceği ve üç ülke arasındaki savunma iş birliğinin tüm alanlarda gelişimini öngördüğü belirtildi.
Bu imzalanan anlaşma ile birlikte, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan, bölgede barış ve güvenliği sağlama konusundaki kararlılıklarını bir kez daha teyit etmiş oldu.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, SUUDİ ARABİSTAN VELİAHT PRENSİ MUHAMMED BİN SELMAN VE PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞAHBAZ ŞERİF'İN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİRVEDE, 3 ÜLKE ARASINDA ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASI İMZALANDIĞI DUYURULDU.