Yeni Birlik Gazetesi Politika Türkiye ve Mısır arasındaki ikili ticaret hacmi 2025'te 8 milyar dolara ulaşacak

Türkiye ve Mısır arasındaki ikili ticaret hacmi 2025'te 8 milyar dolara ulaşacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısır ile ticaret hacminin 2025 yılında 8 milyar dolara ulaşacağını açıkladı.

MUHABİR: Sibel Çınar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2025 yılında Mısır ile ikili ticaret hacmimizin 8 milyar dolara ulaşacağını duyurdu. Bolat, Mısır’ın en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında %7,4 pay ile üçüncü, en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında ise %3,4 pay ile yedinci sırada yer aldığımızı belirtti.

1952 Mısır devriminin yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da Mısır Milli Günü etkinliği düzenlendi. Programa; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Wael İbrahim Ali Badawi El Sheikh ve pek çok devletin büyükelçisi katıldı. Etkinlikte konuşan Bolat, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin son yıllarda önemli bir ivme kazandığını ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bolat, Türkiye ile Mısır’ın bölgesel istikrar açısından önemine dikkat çekerek, ticari ve siyasi ilişkilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesini temenni etti. Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Wael İbrahim Ali Badawi El Sheikh ise, konuşmasında 1952 Mısır devriminin ülke tarihi için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar çerçevesinde gelişmeye devam ettiğini belirtti.

Bolat, Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin yüzyıllara dayandığını dile getirirken, “Karşılıklı muhabbetten beslenen” bu ilişkilerin, tarihi zemin üzerinde yükseldiğini ve her alanda hızlı bir gelişme gösterdiğini söyledi. Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ile Abdulfettah es-Sisi’nin gösterdiği irade ve ortak vizyonun iki ülke işbirliğini stratejik ortaklık seviyesine taşıdığını ifade etti.

“Mısır ile ikili ticaret hacmimiz 8 milyar dolara ulaşmıştır” diyen Bolat şöyle devam etti: “Karşılıklı yatırımlar, ekonomik ilişkilerimizin güçlü sütunlarından biri. Türk firmalarının Mısır’daki yatırımları yaklaşık 4 milyar dolara ulaşmaktadır.”

Büyükelçi Wael İbrahim Ali Badawi El Sheikh ise, ikili ilişkilerin liderlik tarafından ortaya konan irade ile yeni bir döneme girdiğini belirterek, “Ticaret hacmimiz geçen yıl yaklaşık 9 milyar dolara ulaşmıştır” ifadesini kullandı. Program, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği mesajlarının verilmesi ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT VE MISIR’IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ WAEL İBRAHİM ALİ BADAWİ EL...

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT VE MISIR’IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ WAEL İBRAHİM ALİ BADAWİ EL SHEİKH

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT, "2025 YILINDA MISIR İLE İKİLİ TİCARET HACMİMİZ 8 MİLYAR DOLARA...