İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Türkler ve Kürtler ayrılır mı?

Türkler ve Kürtler ayrılır mı?

100 yıl önce birlikte kurdukları ülkede bugüne dek birlikte yaşayan Türkler ile Kürtlerin oylarının tartışıldığı şu günlerde mevcut iktidar partisinin kuruluşundan bu yana oy aldığı Türkler ile Kürtlere yönelik hizmetlerini anlatıp, bir kez daha oy istediği, muhalefetin ise aynı iktidarın söylem ve çıkışları ile bu ülkeyi birlikte kuranları kamplaştırıp, bölmeye götürdüğünü iddia ettiği bir seçim sürecinde seçmenlerinde siyasiler kadar gerildiği bir gerçek.

100 yıl önce birlikte kurdukları ülkede bugüne dek birlikte yaşayan Türkler ile Kürtlerin oylarının tartışıldığı şu günlerde mevcut iktidar partisinin kuruluşundan bu yana oy aldığı Türkler ile Kürtlere yönelik hizmetlerini anlatıp, bir kez daha oy istediği, muhalefetin ise aynı iktidarın söylem ve çıkışları ile bu ülkeyi birlikte kuranları kamplaştırıp, bölmeye götürdüğünü iddia ettiği bir seçim sürecinde seçmenlerinde siyasiler kadar gerildiği bir gerçek.
Başta, 'CHP'nin benden gizli yapıyorsun deyip, 'karşı çıktığı, başta MHP olmak üzere 'Kürt sorunu denen sorunu çözmek için elimi değil, başımı koydum' diyen mevcut iktidara demediğini bırakmadığı, Barış Süreci adı verilen süreçte çözülecek umuduyla bakılan ancak son dakikada gerek mevcut iktidar gerekse başını HDP'nin çektiği karşı tarafın oyun bozup, buzluğa kaldırdığı o günden bugüne oynana tüm oyunlara rağmen birlikte olduklarını, kardeş olduklarını belirten Türkler ve Kürtlerin birlikte yaşama arzusu hala devam ediyor.
Bu seçimden önce olduğu gibi sonrasında da birlikte yaşamı seçeceklerini bile bile bir oy uğruna yaratılan gerginlikten, şu bir kaç gün kalan seçim atmosferinde olumsuz yönde etkilenseler de daha önceki gibi bu seçimler ardından da başta siyasilere olmak üzere kendi, aralarına girenleri ellerinin tersi ile geri iteceğine olan inancımla 31 Mart seçimleri ardından o çok arzulanan barış sürecinin siyasiler arasında olmazsa da toplumun üzerinde bir Güneş gibi açacağı ve Mart'ın sonu kıyafetmiş gibi yaratılan puslu havaya izin vermeyeceklerdir.
Evet, kiminin Ulusalcı, kiminin Milliyetçi diyerek kendilerine Türk dediği, Kimini ise  eşit haklarımız yok kisvesi altında Türk ve Kürt toplumları gerdiği şu süreçte Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Komünist, Muhafazakarların seçimlerden sonrada birlikte yaşayacağına olan inancımla bu seçimler öncesi de sonrasında birlikteliğin devam edeceğidir.
Ve o ülkenin ekonomisine de büyük katkı sunan, ölümleri durduran Barış Sürecinin yeniden başlayacağının yanında bir Genel AF'ın da içinde bulunduğu bir çok demokrasi, insan hakları istemi de gündeme         gelecek.
Hatta onca yanlış, baskılara rağmen dün bir araya gelmeyen ve 30 yıldan fazladır iktidar olamayan ama bugün zorunlu, yarın gönüllü olarak bir araya gelmek zorunda olacaklarına inandığım CHP ile HDP'nin yanında seçimleri Beka sorununa çeviren AK Parti-MHP ittifakının bu seçimlerin sonunun kıyamet değil, ülkenin demokrasi adına bir adım daha atıp, ilerleyeceğini anlayacaklardır diyorum..
Çünkü onlar yani siyasiler söylemleri ile toplumu gerseler de o gerdikleri toplum birlikte yaşamayı 7 seçimdir olduğu gibi 31 Mart'ta yapılacak olan seçimle de ve başına gideceği sandıkta verdiği oyları ile bir kez daha anlatacaklarına inananlardanım..