Yeni Birlik Gazetesi Politika Yurdunuseven: Sosyal medyadaki ‘PKK’lılara af’ iddiaları gerçek dışıdır

Yurdunuseven: Sosyal medyadaki ‘PKK’lılara af’ iddiaları gerçek dışıdır

İbrahim Yurdunuseven, sosyal medyada yayılan ‘PKK’lılara af çıktı’ haberlerinin yalan ve dezenformasyon olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Terörsüz Türkiye süreci çerçevesinde kabul edilen Çerçeve Yasa ile ilgili sosyal medyada dolaşan ‘PKK’lılara af çıktı’ şeklindeki haberlerin yalan ve dezenformasyon olduğunu açıkladı. Yurdunuseven, "Bu bir af kanunu değil, erteleme kanunudur. Paylaşımlar tamamen gerçek dışıdır. Bu durum, terörden beslenen ve bu durumu siyasi menfaat elde etmek için kullanan bir kesim tarafından üretilmektedir" dedi.

Çerçeve Yasa’nın kapsamı

Yurdunuseven, açıklamalarında Çerçeve Yasa'nın kapsamını net bir şekilde belirtti. "Bu yasa, her kesimi ve her suçu kapsayan bir af kanunu değildir. Sadece savcılık ve mahkeme aşamasında olanlar ile hükümlü olanlar için geçerlidir. Adam öldürme, azmettirme ve bu suçların organizasyonuyla ilgili olanlar bu yasadan yararlanamayacaktır" dedi. Yurdunuseven, sadece 1 Haziran 2005 tarihinden sonra yardım, yataklık, örgüt propagandası gibi suçlardan yargılananların bu süreçten yararlanabileceğini belirtti.

Ekonomik kayıplara dikkat çekti

Bunun yanı sıra, terörle mücadele sürecinde harcanan ekonomik kaynaklara dikkat çeken Yurdunuseven, 50 yıl boyunca bu alanda harcanan paranın yaklaşık 2,3 trilyon dolar olduğunu ifade etti. "Bu rakam, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna kadar üç kez imar edilmesini sağlayacak bir miktar" diye ekledi. Yurdunuseven, sosyal medyadaki dezenformasyonun nedeninin, terör üzerinden menfaat elde etmeye çalışan gruplar olduğunu vurguladı.

Son olarak, Yurdunuseven, şehit aileleri ve gazilerin gösterdiği metaneti takdir ederek, "Bizim amacımız yeni anaların gözyaşlarını dökmemesi. Bu yasa ile ilgili olarak olumsuz söylemlere itibar edilmemesini rica ediyoruz" dedi.

Yurdunuseven: "Sosyal medyadaki ‘PKK’lılara af çıktı’ paylaşımları yalan ve...

Yurdunuseven: "Sosyal medyadaki ‘PKK’lılara af çıktı’ paylaşımları yalan ve dezenformasyondur"