Ramazan ayı 2026 yılında 19 Şubat’ta başladı ve 19 Mart’a kadar devam edecek. Rahmet ve bereket ayı olarak bilinen Ramazan’da Diyarbakır’da da geleneksel iftar çadırları kuruldu. Vatandaşların en çok merak ettiği konu ise “2026 Diyarbakır’da iftar çadırı nerede?” ve “Kayapınar, Bağlar, Yenişehir, Ergani, Bismil Ramazan çadırı adresleri açıklandı mı?” soruları oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve hayırseverlerin katkısıyla kent genelinde binlerce kişiye ücretsiz iftar yemeği verilecek.
2026 Diyarbakır’da iftar çadırı nerede kuruluyor?
Diyarbakır’da 2026 yılı Ramazan ayında iftar çadırları, nüfusun yoğun olduğu merkezi noktalarda hizmet vermeye başladı. Kent merkezinde en dikkat çeken nokta ise Dağkapı Meydanı oldu. Burada kurulan büyük iftar çadırında her gün binlerce kişiye ücretsiz yemek dağıtımı yapılıyor.
Yetkililerden alınan bilgilere göre Diyarbakır genelinde günlük yaklaşık 6 bin 500 kişiye iftar yemeği sunuluyor. İhtiyaç sahipleri, evine yetişemeyen vatandaşlar ve öğrenciler iftar saatinde çadırlarda bir araya geliyor. Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhu bu alanlarda yoğun şekilde hissediliyor.
Kent genelinde diğer çadırların kurulum çalışmalarının da sürdüğü belirtiliyor. İlçe merkezlerinde de benzer organizasyonların yapılması planlanıyor.
Kayapınar Bağlar Yenişehir Ergani Bismil Ramazan çadırı adresleri
Vatandaşların en çok aradığı başlıkların başında Kayapınar, Bağlar, Yenişehir, Ergani, Bismil Ramazan çadırı nerede? sorusu geliyor. 2026 Ramazan ayında ilçe bazlı planlamalar şu şekilde paylaşıldı:
Kayapınar Ramazan çadırı
Kayapınar ilçesinde nüfus yoğunluğu dikkate alınarak merkezi bir noktada iftar organizasyonu yapılması planlanıyor. Belediyenin sosyal destek alanlarında ve meydan çevresinde kurulum çalışmaları yürütülüyor.
Bağlar iftar çadırı
Bağlar ilçesinde de geniş katılımlı iftar programları düzenleniyor. İlçe merkezine yakın alanlarda ücretsiz iftar dağıtımı yapılması hedefleniyor. Sosyal yardımlaşma ekipleri ihtiyaç sahiplerini öncelikli olarak yönlendiriyor.
Yenişehir Ramazan çadırı
Yenişehir ilçesinde özellikle merkezi lokasyonlarda iftar sofraları kuruluyor. Ulaşımın kolay olduğu noktalarda iftar çadırlarının hizmet vermesi planlandı.
Ergani Ramazan çadırı
Ergani ilçesinde belediye koordinasyonunda iftar çadırı kurulması bekleniyor. İlçe merkezindeki uygun meydan alanlarında ücretsiz yemek dağıtımı yapılacak.
Bismil Ramazan çadırı adresi
Bismil’de 2026 yılında iftar çadırı Özgürlük Bulvarı Kent Meydanı’nda, Kurtuluş Camii yanında kurulacak. İlçede yaşayan vatandaşlar iftar saatinde bu noktada ücretsiz yemek hizmetinden faydalanabilecek.
VGM Diyarbakır iftar çadırları nerede?
Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) de Diyarbakır’da iki farklı noktada iftar çadırı kurarak ücretsiz yemek hizmeti sunuyor. VGM’nin 2026 Ramazan ayında iftar verdiği adresler şunlar:
Mir Yıldız Düğün Salonu
Zirve Park Salonu
Bu iki noktada her gün yüzlerce vatandaş aynı sofrada buluşuyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu kapsamında yemekler ücretsiz olarak dağıtılıyor ve iftar saatinden önce vatandaşlar alana kabul ediliyor.
Diyarbakır ilçelerinde Ramazan organizasyonları
Diyarbakır merkez ilçeleri olan Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir başta olmak üzere Bismil ve Ergani’de de iftar çadırı hizmeti sunuluyor. Ayrıca Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp, Lice ve Silvan gibi ilçelerde de belediye ve hayırsever destekli organizasyonlar düzenlenmesi bekleniyor.
İftar çadırları, özellikle dar gelirli vatandaşlar için önemli bir destek sağlıyor. Bunun yanı sıra şehir dışından gelenler ve iş nedeniyle iftara evine yetişemeyenler de bu alanlarda oruçlarını açabiliyor.