Türk Kızılay, Ramazan ayı boyunca Gazze’de büyük bir dayanışma örneği sergileyerek 900 bin kişilik iftarlık dağıtacağını açıkladı. “Bu Ramazan da Kalbimiz Bir Soframız Bir” sloganıyla ilan edilen kampanya, sadece Gazze ile sınırlı kalmayıp toplam 18 ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım götürmeyi hedefliyor.
Ramazan’da İlk İftar Desteği Nasıl Sağlandı?
Ramazan dönemi için gıda kolisi dağıtımlarına başlayan Kızılay, ilk adımlarını atarak 30 bin kişilik sıcak yemek desteği sundu. Bu yardımlar, Gazze’nin kuzeyindeki Rimal ve Deyr Belah ile güneydeki Han Yunus ve Refah bölgelerinde yaşayan ailelere ulaştırıldı. Bu, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik yardımlarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
50 Bin Gıda Kolisi ile Yeni Bir Yardım Seferberliği Başlıyor mu?
Kızılay, ailelerin temel mutfak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 50 bin gıda kolisi hazırladı. Bu koliler, Kızılay ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak Ramazan boyunca destek sağlanmış olacak. Bu tür yardımlar, toplumlar arasındaki dayanışmanın güçlenmesine yardımcı oluyor.
“İyilik Gemisi” Nedir ve Neden Gönderiliyor?
Türk Kızılay, Gazze halkına özel olarak 1000 tonluk yeni bir “İyilik Gemisi” gönderme hazırlığında. Bu yardım gemisi, bölgeye temel ihtiyaç malzemeleri taşımak için yola çıkacak. Böylece Gazze’de yaşayan insanların acil ihtiyaçlarına karşılık verilmesi amaçlanıyor.