Yeni Birlik Gazetesi Sağlık Aşkla açılan eller: 3 yıl sonra ilk dokunuş

Aşkla açılan eller: 3 yıl sonra ilk dokunuş

Patlamada kapanan ellerini Eskişehir’deki operasyonla açtıran çift, üç yıl sonra el ele tutuşarak hem aşka hem hayata yeniden başladı.

Yanıkların Ardındaki Hikâye

Üç yıl önce Azerbaycan’da, düğün arifesinde yaşanan bir patlama iki gencin hem bedeninde hem de hayatında derin izler bıraktı. Elmar İsmayilov ve Nermin Caferova, ailelerinin onayını alamayınca birlikte yeni bir hayata adım atmaya hazırlanıyordu. Ancak, bir gece ansızın yaşanan gaz patlaması, onların hem hayallerini hem de ellerini birbirinden ayırdı.

Ellerini Kaybetmek, Umudu Kaybetmek Değildi

Patlama sonrası oluşan ağır yanıklar nedeniyle Nermin’in parmakları kapanmış, kolları kısıtlı hareket eder hâle gelmişti. Elmar’ın elleri de birleşmiş ve ikili artık birbirine dokunamıyordu. Azerbaycan’daki tedaviler umut vermeyince, çareyi sınır ötesinde aradılar.

Eskişehir’de Yeniden Doğan Dokunuş

Türkiye’ye gelen çift, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Op. Dr. Abdülkadir Calavul’un gerçekleştirdiği operasyonlarla yeniden hareket özgürlüğüne kavuştu. Parmaklar açıldı, kollar esneklik kazandı. Ve üç yıl sonra, ilk kez eller birbirine kenetlendi.

Hayatın En Kıymetli Anı

Artık sadece ellerini değil, bebekleri Alina’yı da rahatça kucaklayabilen çift, Eylül ayında Türkiye’de düğün yapmaya hazırlanıyor. Onlara göre bu düğün, sadece bir kutlama değil; ölümden, acıdan ve umutsuzluktan kurtuluşun sembolü.