İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Sağlık Çocuklarınıza ilaç verirken dikkat! İşte çoğu ebeveynin çocuklarına ilaç verirken yaptığı yaygın hata

Çocuklarınıza ilaç verirken dikkat! İşte çoğu ebeveynin çocuklarına ilaç verirken yaptığı yaygın hata

Ebeveynin çocuklarına ilaç verirken yaptığı yaygın hata nedir? Detaylar haberimizde...

EMİNE KAŞIKCI- Kimi zaman ebeveynler çocuklara ilaç verebilmek için farklı yollara başvurabiliyor.

Bu yollardan biri de çocuklarını ilaç almaya teşvik etmeye çalışırken "tatlı" olarak bahsedilerek çocuğun bu yolla ilacı içmesi sağlanmaya çalışılıyor.

Uzmanlara göre bu yanlış. Kısa vadeli harika bir çözüm olsa da, bunu yapmak çocukları gelecekte potansiyel olarak ölümcül aşırı doz riskine sokabilir.

Uzmana göre; "Tabletlere 'tatlı' diyerek işleri kolaylaştırmak cazip gelebilir.

"Fakat çocuğunuz ilacı denetimsiz olarak eline alırsa, ilacın yalnızca zayıf olduklarında ve küçük miktarlarda alınması gerektiğini fark etmeyeceklerdir.

Çocuğunuza küçük yaştan itibaren ilaçların güvenli kullanımını öğretmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunurken iyi davranışları pekiştirmek için kurallara uyduklarında onun mutlaka övülmesi ve ödüllendirilmesi gerektiği üzerinde duruyorlar.

Çocukların meraklı olabileceğini dikkat çeken uzmanlar, oynamak için bir oyuncak ya da yenecek bir şeker olduğunu düşünerek almamaları gereken bir şeyi ele geçirirlerse bunun tehlikeli olabileceğini söylüyor.

Son olarak tüm ilaçların her zaman çocukların erişemeyeceği bir yerde, yüksekte veya kilitli bir dolapta tutulması gerektiği belirtildi.