Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, felç ve nörolojik rahatsızlıkları bulunan hastaların rehabilitasyon sürecini hızlandıracak ikinci robotik yürüme cihazını hizmete alarak tedavi kapasitesini önemli ölçüde artırdı.
Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, fizik tedavi alanındaki teknolojik imkanlarını genişletmeye devam ediyor. Hastanenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği, felç, inme, omurilik yaralanmaları ve serebral palsi gibi yürüme güçlüğü çeken hastaların tedavisinde kritik rol oynayan robotik yürüme sistemlerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce tek cihazla yürütülen rehabilitasyon süreçleri, ikinci robotun devreye girmesiyle birlikte çok daha geniş bir hasta kitlesine ulaşacak.
Teknolojik Destekle İyileşme Süreci Hızlanıyor
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yusuf Yavuz, yeni cihazın hastaların normal yaşama dönüşlerini destekleyen ileri teknoloji bir çözüm olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıl tek cihazla bin 500 civarında seans gerçekleştirildiğini belirten Yavuz, ikinci robotun katkısıyla bu rakamların çok daha yukarılara taşınacağını ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen bu yatırımın, bölgedeki fizik tedavi hizmetlerinin kalitesini artıracağı belirtiliyor.
Günlük Hasta Kapasitesi Artıyor
Başhekim Prof. Dr. Halil Ekrem Akkurt ise hastanenin günlük 250-300 civarında felçli hastaya hizmet verdiğini hatırlatarak, yeni cihazın operasyonel süreçlere sağlayacağı kolaylığa dikkat çekti. Akkurt, "İkinci cihazımızla birlikte günlük yürüme rehabilitasyonu sağladığımız hasta sayısını 16-17 seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sistem, hastaya özel ve daha spesifik bir yürüme pratiği imkanı sunuyor" dedi.
Bireyselleştirilmiş Tedavi Modeli
Kliniğin uzman kadrosundan Prof. Dr. Raikan Büyükavcı, yaklaşık 10 yıldır kullanılan mevcut altyapının yeni cihazla güçlendirilmesinin, nörolojik hastalıkların tedavisinde yeni bir dönem başlattığını belirtti. Büyükavcı, hedeflerinin hastalara çok daha yoğun, etkin ve tamamen bireysel ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş bir tedavi süreci sunmak olduğunu sözlerine ekledi.