Yeni Birlik Gazetesi Sağlık Köyceğiz’de kronik su çilesi bitiyor: 3,5 kilometrelik hat baştan aşağı yenileniyor

Köyceğiz’de kronik su çilesi bitiyor: 3,5 kilometrelik hat baştan aşağı yenileniyor

MUSKİ ekipleri, bölgedeki eskiyen ve verimsizleşen içme suyu hattını modern borularla değiştirerek kamusal alana taşıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), Köyceğiz ilçesi Beyobası Mahallesi Kemerağzı Mevkii’nde uzun süredir devam eden altyapı sorunlarını gidermek için düğmeye bastı.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yıllardır yaşanan basınç düşüklüğü ve su kesintisi sorunlarını kökten çözecek dev altyapı hamlesi başladı. MUSKİ ekipleri, bölgedeki eskiyen ve verimsizleşen içme suyu hattını modern borularla değiştirerek kamusal alana taşıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), Köyceğiz ilçesi Beyobası Mahallesi Kemerağzı Mevkii’nde uzun süredir devam eden altyapı sorunlarını gidermek için düğmeye bastı. Bölge halkının yaz aylarında yaşadığı su arzı sıkıntılarını yakından takip eden ekipler, ekonomik ömrünü tamamlamış 3 bin 500 metrelik hattı yenileme çalışmalarını başlattı.

Eski hatlar artık tarihe karışıyor

Bölgedeki mevcut hatların hem eski olması hem de özel mülkiyetli arazilerin içerisinden geçmesi, arızalara müdahale edilmesini zorlaştırıyor ve su kaybını artırıyordu. MUSKİ Genel Müdürlüğü, bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına hattı tamamen yenileyerek yol güzergahına taşıma kararı aldı. Yeni döşenen boruların çaplarının genişletilmesiyle birlikte, bölgedeki su basıncının dengelenmesi ve kesintisiz akışın sağlanması hedefleniyor.

Vatandaş ve muhtardan tam not

Yıllardır süren su sorunlarının çözüme kavuşturulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren mahalle sakinlerinden Erdal Yukarlı, yüksek kotta oturduğu için yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: "Yıllardır hidrofor ve biriktirme tankı kullanmak zorunda kalıyorduk. Taleplerimizin hızla karşılık bulması ve çalışmaların başlaması bizleri çok mutlu etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve ekibine teşekkür ediyoruz."

Beyobası Mahalle Muhtarı Nadir Sül ise vatandaşların özellikle akşam saatlerinde yaşadığı su sıkıntısının artık sona ereceğini belirterek, "MUSKİ ekipleriyle sürekli iletişim halindeydik. Sorunu yerinde tespit edip, planlı bir şekilde çapları büyüterek hattı yeniliyorlar. Bu çalışma tamamlandığında mahallemiz artık su sorunu yaşamayacak" dedi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, olası arızalara anında müdahale imkanı doğacak ve bölge halkı uzun yıllar boyunca sağlıklı, kesintisiz içme suyuna kavuşmuş olacak.