İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Sağlık Tatlıda korkunç oyun! Obezitenin kaynağını içine atıyorlar

Tatlıda korkunç oyun! Obezitenin kaynağını içine atıyorlar

Ucuza aldığınızı zannettiğiniz tatlılarda şeker yerine kullanılan maddeler obzetiteye neden oluyor. Uzmanlar ayrıca mide problemini de beraberinde getireceğine inanıyor.

Yemek sektöründe her geçen gün artan sağlık düşmanı uygulamalar tatlıda da boy göstermeye başladı. Tatlıların hazırlık aşamasında içine koyulan şeker harici malzemeler mide probleminin yanısıra obeziteye da devetiye çıkarıyor.

Hileli tatlılar insan sağlığını tehdit ediyor. Ucuz üretim pahasına sağlığın hiçe sayıldığı yerlerde şeker yerine mısır şurubu kullanılıyor. Okuyucularımıza hatırlatmakta fayda var. İçeriğindeki malzemeleri bildiğiniz markalardan alışveriş yapmalısınız. Emin olmadığınız müesseselerin ucuz ürünlerini satın almak tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Raf ömrünü uzatabilmek için kullanılan mısır şurubunda yüksek orand früktoz bulunuyor. Fruktoz, vücutta yağa dönüşebiliyor. Bu durum ise obeziteye davetiye çıkaran en önemli etkenlerden biri.

Baklava, şöbiyet gibi tatlılarda da büyük aldatmacalar dönüyor. Tereyağı yerine margarin tercih edilebilirken, fıstık yerine bezelye tozu kullanılabiliyor.

tatlı

Bisküvi, dondurma, helva gibi tatlıların yapımında da kullanılan glukoz şurubu, kan şekerini hızlıca yükseltip daha sonra hızlıca düşmesine neden olur. Bu da hormonal dengesizliklere neden olabilir.

Uygunsuz koşullarda üretilmenin yanı sıra uygunsuz şartlarda saklanan tatlılarda mide problemlerine sebep olabilir. Sadece fıstıklı tatlılarda değil cevizli şerbetli tatlılarda da hilelerle karşılaşmak mümkün. Kimi üreticiler maliyeti daha da düşürmek için ceviz yerine yer fıstığı kullanabiliyor.