A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 3. ve son maçında 26 Haziran Cuma günü Los Angeles’ta ABD ile karşı karşıya gelecek.
Milliler, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 3. ve son maçında, 26 Haziran Cuma günü TSİ 05.00’te Los Angeles’ın Inglewood bölgesinde yer alan SoFi Stadyumu’nda turnuvanın ev sahiplerinden ABD ile mücadele edecek.
A Milli Takım, grubun ilk iki müsabakasında sırasıyla Avustralya’ya 2-0 ve Paraguay’a ise 1-0 yenilerek turnuvaya veda etti. Bu durumda ABD, Paraguay’ı 4-1 ve Avustralya’yı da 2-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi. Grupta puanı olmayan ve gol sevinci yaşamayan ay-yıldızlılar, ABD maçı ile turnuvayı galibiyetle tamamlamak istiyor.
Türkiye ile ABD bugüne kadar 1’i resmi, 4’ü özel olmak üzere 5 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda Milliler, 2 kez galip ayrılırken, ABD ise 2 kez kazandı; 1 karşılaşma ise berabere tamamlandı. Türkiye’nin toplamda 7 gol sevinci yaşadığı bu maçlarda, ABD de 7 golle karşılık verdi.
İki ülke son olarak 7 Haziran 2025 tarihinde ABD’nin Connecticut eyaleti, East Hartford’daki Pratt & Whitney Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Bu mücadelede ay-yıldızlılar, 2-1’lik skorla galip geldi.
A Milliler, bu karşılaşma ile birlikte toplamda 654. maçına çıkacak. Millilerin katıldığı 364 resmi, 289 özel toplam 653 müsabakada, 259 galibiyet, 243 mağlubiyet ve 151 beraberlik aldığı görülüyor. Ay-yıldızlılar, oynadığı maçlarda toplamda 903 gol kaydederken, kalesinde ise 930 gole engel olamadı.
Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı’nın başında 36 maçta kendisine ait istatistiklerle, 20 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 5 beraberlik elde etti.
Karşılaşmayı Cezayir Futbol Federasyonu’ndan Mustapha Ghorbal yönetecek. Ghorbal’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Mokrane Gourari ve Abbes Akram Zerhouni üstlenecek. Karşılaşmada Omar Mohamed Al Ali dördüncü hakem, Mohamed Alhammadi ise yedek yardımcı hakem olarak görev yapacak.
Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın 26 kişilik kadrosunda ise şu oyuncular yer alıyor:
- Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)
- Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)
- Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)
- Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, 2026 FIFA DÜNYA KUPASI D GRUBU 3. VE SON MAÇINDA 26 HAZİRAN CUMA GÜNÜ LOS ANGELES’TA ABD İLE KARŞI KARŞIYA GELECEK. (ARŞİV)