Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu yıl 9.'su gerçekleştirilecek MXGP Dünya Motokros Şampiyonası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Köksal, etkinlik için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, etkinliğe 500 binin üzerinde seyirci beklediklerini dile getirdi.
Hazırlıklar hızla devam ediyor:
Afyonkarahisar'daki parkurda incelemelerde bulunan Köksal, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ile bir araya geldi. Bu yıl, özellikle katılımcı sayısı açısından iddialı olduklarını ifade eden Köksal, "MXGP-Dünya Motokros Şampiyonası, Türkiye bu yıl 9. defa Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek. Bu şampiyonanın 9. defa kentimizde yapılması, ülkemizin uluslararası spor arenasındaki etkinliğini ve sürdürülebilirliğini gösterecek," dedi.
Yarışta 150 sporcu mücadele edecek:
Bu yıl 25 ülkeden 150 sporcunun katılacağını aktaran Başkan Köksal, "Geçtiğimiz yıl 500 binin üzerinde seyirci ağırlamıştık. Bu yıl da en az 500 bin, hatta daha fazlasını Afyonkarahisar'da bekliyoruz," ifadelerini kullandı. Bu organizasyon, bölge turizmi ve ekonomik canlılık açısından da büyük önem taşıyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal bu yıl 9.'su gerçekleştirilecek MXGP Dünya Motokros Şampiyonası’nda 500 binin üzerinde seyirciyi Afyonkarahisar’a beklediklerini söyledi.