Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Ankara’da büyük sürpriz: Gençlerbirliği Fenerbahçe’yi yendi, rekorlar tarihe karıştı!

Ankara’da büyük sürpriz: Gençlerbirliği Fenerbahçe’yi yendi, rekorlar tarihe karıştı!

Trendyol Süper Lig’in açılış haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, sezona puansız başlarken teknik direktör İsmail Kartal’ın yıllardır süren yenilmezlik serileri de Ankara’da son buldu.

KAYNAK: AA

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği’ne 2-1 yenilerek sezona büyük bir şokla giriş yaptı. Eryaman Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada sarı-lacivertliler oyun kontrolünü elinde tutsa da yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince sahadan eli boş ayrıldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip, 13. dakikada aradığı golü buldu. Oğuz Aydın'ın ceza sahası sol çaprazından çektiği şutta kaleciden dönen topu Levent Mercan tamamlamak istedi. Levent'in altıpasa çıkardığı adrese teslim pası ağlara gönderen Anderson Talisca, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Ancak başkent ekibinin bu gole cevabı gecikmedi. 37. dakikada orta sahada Guendouzi'den kapılan topla hızlı atağa kalkan Gençlerbirliği'nde Tongya, düzgün bir vuruşla skora dengeyi getirdi: 1-1.

Kalesinde Devleşen İrfan Can Eski Takımına Geçit Vermedi

İkinci yarıya da baskılı başlayan Fenerbahçe, savunmasında verdiği açıkların cezasını 56. dakikada ödedi. Sol kanattan Abdurrahim Dursun'un ceza sahasına gönderdiği adrese teslim ortada kafa vuruşunu yapan Oğulcan Ülgün, ev sahibi ekibi 2-1 öne geçirdi.

Maçın kalan bölümünde beraberlik için Gençlerbirliği kalesini ablukaya alan sarı-lacivertliler, eski kalecileri İrfan Can Eğribayat engeline takıldı. Mücadele boyunca tam 10 kurtarışa imza atan 28 yaşındaki eldiven, kalesinde devleşerek Gençlerbirliği'nin tarihi galibiyetinde başrol oynadı. Fenerbahçe'de Talisca ve Vedat Muriç ile girilen net fırsatların değerlendirilememesiyle karşılaşma 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

İsmail Kartal’ın Tarihi Serileri Ankara’da Son Buldu

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın sarı-lacivertli ekibin başındaki namağlup serileri de bir bir yıkıldı. Süper Lig deplasmanlarında 33 maçtır kaybetmeyen ve lig genelinde 27 maçlık yenilmezlik serisi bulunan tecrübeli teknik adam, tıpkı 15 Mart 2015'te olduğu gibi yine bir Gençlerbirliği deplasmanında mağlup oldu. Fenerbahçe ayrıca tam 10 yıl aradan sonra Süper Lig'de bir sezon açılış maçından mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Öte yandan, maça sonradan dahil olan Kosovalı forvet Vedat Muriç, tam 2 bin 218 gün sonra yeniden sarı-lacivertli formayla Süper Lig zeminine ayak bastı.

"Takım Savunmasıyla Kazandık" - "Taraftarımızdan Özür Dileriz"

Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, kadro kalitesi farkından dolayı zorunlu bir strateji izlediklerini belirterek, "Aramızdaki makas açık olduğu için takım savunmasını öne çıkarmak zorundaydık. Çocuklar harika mücadele etti ve yakaladığımız fırsatları değerlendirdik." dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Kendi hatamızdan yediğimiz gol rakibin iştahını kabarttı. İki net penaltımızın verilmediğini düşünüyoruz. Önümüzde kritik bir Lyon maçı olduğu için kadroda rotasyona gitmek zorundaydık ancak bu yenilginin mazereti olamaz. Taraftarımızı üzdüğümüz için özür diliyoruz."