Dünya Kupası heyecanını zirveye taşıyan Çorumlu yamaç paraşütçüleri, milli formalarını giyerek gerçekleştirdikleri özel uçuşla A Milli Futbol Takımı’na gökyüzünden selam gönderdi.
Çorum’un Laçin ilçesi, bugün alışılmışın dışında bir görsel şölene ev sahipliği yaptı. Dünya Kupası’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı’na moral vermek isteyen Çorum Sportif Havacılık Ekibi üyeleri, yamaç paraşütleriyle havalanarak unutulmaz bir destek gösterisine imza attı.
Gökyüzünde milli marşlar yankılandı
İlçe semalarında süzülen sporcular, yanlarında getirdikleri dev Türk bayraklarını açarak Laçin’in eşsiz manzarası eşliğinde görsel bir şölen oluşturdu. Uçuş sırasında milli takım marşlarını dinleyen paraşütçüler, hem sportif bir aktiviteyi gerçekleştirdi hem de milli heyecana ortak oldu.
Laçin semalarında özel uçuş
Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple bölgedeki havacılık faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Bilal Yıldız, Laçin’in uçuş için sunduğu doğal güzelliklere dikkat çekti. Yıldız, "Bugün rotamızı tamamen milli takımımızın başarısına adadık. Ekip olarak gökyüzünde bayrağımızı dalgalandırarak onlara olan inancımızı göstermek istedik" ifadelerini kullandı.
Yelken tekniğiyle milli destek
Etkinliğe katılan bir diğer sporcu Kasım Ünal ise, "Yelken" olarak adlandırılan özel bir uçuş tekniğiyle tepe üzerinde uzun süre havada kaldıklarını belirtti. Ünal, "Milli takımımızın Dünya Kupası yolculuğu bizler için büyük bir gurur kaynağı. Biz de bu gururu formalarımız ve ay-yıldızlı bayrağımızla gökyüzüne taşıyarak kutlamak istedik" dedi.