Uluslararası motor sporları dünyasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, takviminin en prestijli organizasyonlarından biri olan Intercontinental GT Challenge (IGTC) kapsamında yeniden piste çıkıyor. Hız ve dayanıklılığın sınırlarının zorlandığı Suzuka 1000 yarışında boy gösterecek olan milli pilot, Japonya’nın dünyaca ünlü pistinde podyumun en üst basamağını hedefliyor.
Dev Organizasyonda Güçlü İttifak
Japonya’nın efsanevi motor sporları mabedi Suzuka’da düzenlenecek dev yarışta Ayhancan Güven, podyum mücadelesini Fransız ekip arkadaşlarıyla verecek. Dorian Boccolacci ve Alessandro Ghiretti ile güçlerini birleştiren milli sporcu, organizasyonda 7 Numaralı Porsche 911 GT3 R kokpitinde performans sergileyecek. Zorlu rakiplere karşı verilecek bu mücadelede Türk pilot ve ekibi, stratejik sürüş kaliteleriyle ön plana çıkmayı amaçlıyor.
Şampiyonluk Yolu Antrenman Turlarıyla Başlıyor
Suzuka 1000 heyecanı için geri sayım tamamlanırken, yarış haftasının programı da netleşti. Zorlu maraton, serbest antrenman turlarıyla start alıyor. Sürücüler, araç ayarlarını ve pist uyumunu test etmek üzere Türkiye saatiyle (TSİ) 03.10, 06.10 ve 11.50’deki antrenman seanslarında yer alacak.
Pistteki grid dizilimini belirleyecek kritik sıralama turları ise 12 Eylül Cumartesi günü TSİ 11.40’ta gerçekleştirilecek.
Büyük Yarış Pazar Günü: Hedef Birincilik
Nefeslerin tutulacağı ana yarış öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan Ayhancan Güven, podyumun zirvesini hedefliyor. Dama tahtası bayrağın dalgalanacağı büyük yarış, 13 Eylül Pazar günü TSİ 06.50’de başlayacak. Uzun soluklu maratonda milli sporcu, temposunu son tura kadar koruyarak Türk bayrağını Japonya'da dalgalandırmak için gaza basacak.