Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Bandırmaspor'un peş peşe disiplin sorunları: PFDK'ya yeniden sevk edildi

Bandırmaspor'un peş peşe disiplin sorunları: PFDK'ya yeniden sevk edildi

Bandırmaspor, Antalyaspor maçı sonrası aldığı cezanın ardından, Boluspor karşılaşmasındaki talimat ihlali nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Bandırmaspor, Antalyaspor ile oynadığı maçta yaşanan saha olayları sonucunda 140 bin lira para cezası aldıktan sonra, bu kez Boluspor karşılaşmasındaki talimat ihlali nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Antalyaspor maçı sonrası ceza kesildi

Trendyol 1. Lig’de 1 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen Antalyaspor karşılaşmasında, taraftarların neden olduğu olaylar sebebiyle PFDK’ya sevk edilen Bandırmaspor’a, Futbol Disiplin Talimatı’nın 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca 140 bin lira para cezası verildi.

Boluspor maçı sonrası yeni sevk

Bu cezanın uygulanmasının ardından, Bandırmaspor, 5 Eylül 2026 tarihinde oynadığı Boluspor maçındaki ‘talimatlara aykırı hareket’ nedeniyle yeniden PFDK’ya sevk edildi. Kulübün bu kez Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Stadyum Güvenlik Komitesi Talimatı-Stadyum Sınıflandırması Alt Detayları’nın 117. maddesi uyarınca sevki gerçekleştirildi.

BANDIRMASPOR YENİDEN PFDK’YA SEVK EDİLDİ

BANDIRMASPOR YENİDEN PFDK’YA SEVK EDİLDİ