Fransa Ligue 1’in köklü temsilcisi Monaco, kadrosuna katmak istediği Barış Alper Yılmaz için harekete geçti. Sezon başından bu yana adı Avrupa’nın birçok deviyle anılan, ancak sarı-kırmızılı kulüpte yapılan maaş iyileştirmesi sonrası kalmayı seçen Barış Alper için bu kez şartlar çok daha ciddi. Monaco yönetiminin, milli oyuncuyu ikna etmesi durumunda Galatasaray ile yapılacak bonservis pazarlıklarında sınırları zorlayacağı ve "hayır denilemeyecek" bir teklifle masaya oturacağı öğrenildi.
48 Maçta 27 Skor Katkısı: Kariyer Zirvesi!
25 yaşındaki Barış Alper Yılmaz, bu sezon Galatasaray formasıyla adeta tarih yazdı. Sahaya çıktığı 48 resmi maçta 12 gol atıp 15 de asist yapan başarılı oyuncu, kariyerinin en verimli dönemini yaşıyor. Sadece hücum hattında değil, sahada ihtiyaç duyulan her bölgede sergilediği performansla Avrupa scoutlarını büyüleyen Barış Alper, Monaco’nun transfer listesinin en başına yerleşti.
Premier Lig ve Serie A da Pusuya Yattı
Milli yıldızın tek talibi Monaco değil. Premier Lig ve Serie A’dan dev kulüplerin de takibinde olan oyuncu için transfer savaşının kızışması bekleniyor. Ancak en somut ve agresif adımın Fransız temsilcisinden gelmesi, transferde Monaco’yu bir adım öne çıkarıyor. Sezon başında Suudi Arabistan temsilcisi NEOM’un kapısından dönen Barış Alper için şimdi Avrupa’nın zirve ligleri tek seçenek olarak duruyor.
Dünya Kupası Sonrası İmzalar Atılabilir
Transfer sürecinin takvimi de netleşmeye başladı. Galatasaray yönetimi, ligdeki kritik şampiyonluk yarışı devam ederken oyuncusunu ucuza elden çıkarmaya niyetli değil. Özellikle Dünya Kupası sonrasında Barış Alper için gelecek tekliflerin masaya yatırılacağı ve Fransız devi Monaco ile görüşmelerin o dönemde resmileşeceği belirtildi. Sarı-kırmızılı taraftarların "sevgilisi" haline gelen yıldız oyuncunun, rekor bir bonservis bedeliyle Avrupa'ya yelken açması artık an meselesi.