Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Dünya Antrenörler Günü’nde, Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesindeki antrenörlerle bir araya geldi. Etkinlikte, spor altyapısının geliştirilmeleri gerekliliğine dikkat çeken Dutlulu, “Türkiye’de spor gelişecekse, bu başarı dışarıdan hazır takımlar transfer ederek değil, sizin emeğinizle yetişen yerli gençlerle mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.
Etkinlik, MASYA Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi ve başkanın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Alper Ayan, Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile amatör branşlarda görev yapan antrenörler katıldı.
Belediyecilik anlayışlarının temelinde insan ve geleceğe yatırım bulunduğunu belirten Dutlulu, “Biz bir belediyeyiz ve halkın kaynaklarını halkımız için kullanıyoruz. Bu doğrultuda en temel görevimiz gençlerimize yatırım yapmaktır” dedi.
Başkan Dutlulu, profesyonel branşlarda mücadele eden takımlara destek vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Manisa gibi büyük bir şehrin basketbol, voleybol ve hentbolda en üst liglerde temsil edilmesi, kentimizin marka değerine katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanlarda elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Altyapıya yapılacak yatırımların kalıcı başarıyı beraberinde getireceğini belirten Dutlulu, amatör branşların desteklenmesinin önemine değindi. Futbol dışındaki spor dallarında sponsor bulmanın zorlaştığını ifade eden Dutlulu, “Atletizm, okçuluk, yüzme, judo ve karate gibi branşlarda gençlerimizin yanında olmak zorundayız. Temel amacımız sporu ve sağlıklı yaşamı daha fazla çocuğa ulaştırmaktır” diye konuştu.
Dutlulu, Manisa’daki spor altyapısını güçlendirmek için yeni yatırım planları olduğunu da açıklayarak, modern spor salonları, yüzme havuzları, kapalı antrenman alanları ve futbol altyapı tesisleri kazandırılacağını duyurdu. “Hangi gencimizin elinden tutsak mutlaka bir başarı hikayesi ortaya çıkıyor. Amatör branşları desteklemek ve antrenörlerimizin daha iyi şartlarda çalışmasını sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Alper Ayan, çocukların sporla buluşmasının önemine dikkat çekerek, “Bugün yaklaşık 3 bin kursiyerimiz var. Önümüzdeki üç yıl içinde bu sayıyı 8 ila 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu başarıdaki en büyük pay siz değerli antrenörlerimize ait” şeklinde konuştu.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BESİM DUTLULU, DÜNYA ANTRENÖRLER GÜNÜ’NDE ANTRENÖRLERLE BULUŞTU. ALTYAPININ ÖNEMİNE VURGU YAPAN DUTLULU, SPORUN GELİŞİMİNİN DIŞARIDAN TRANSFERLERLE DEĞİL, ANTRENÖRLERİN YETİŞTİRDİĞİ YERLİ GENÇLERLE MÜMKÜN OLACAĞINI SÖYLEDİ. YENİ SPOR TESİSLERİ İÇİN DE MÜJDE VERDİ.
