Dünya basketbolunun üç büyük paydaşı, kıtadaki oyunun geleceğini şekillendirmek için İsviçre'de kritik bir zirve gerçekleştirdi.
Basketbol dünyasının en güçlü üç yapısı olan FIBA, NBA ve EuroLeague yöneticileri, 10 Haziran tarihinde İsviçre'nin Mies kentindeki FIBA Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Avrupa basketbolunun mevcut durumunun ve gelecekteki potansiyel iş birliği modellerinin masaya yatırıldığı bu stratejik zirve, spor kamuoyunda büyük bir merak uyandırdı.
Ortak vizyon arayışı
Toplantının ana gündem maddesini, Avrupa basketbolunun gelişimini destekleyecek ortak bir vizyonun oluşturulması ve taraflar arasındaki entegrasyonun artırılması oluşturdu. Görüşmelerin oldukça yapıcı bir atmosferde geçtiği ve tarafların Avrupa'daki basketbol ekosistemini güçlendirme konusunda benzer bir irade sergilediği öğrenildi.
Temmuz ayında devam kararı
Yapılan ilk görüşmelerin ardından taraflar, temasların kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı. Avrupa basketbolunun geleceğine dair yol haritasının netleşmesi beklenen ikinci toplantının ise temmuz ayının hemen başında yapılması planlanıyor. Basketbolseverler, bu dev iş birliğinin kıtadaki kulüp ve milli takım organizasyonlarına nasıl yansıyacağını yakından takip ediyor.