Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Beşiktaş, Hradec Kralove karşısında tarihi bir mücadeleye çıkıyor

Beşiktaş, Hradec Kralove karşısında tarihi bir mücadeleye çıkıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hradec Kralove ile karşılaşacak. Takım, Avrupa'daki 261. maçına çıkıyor.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda yarın Çekya temsilcisi Hradec Kralove ile deplasmanda karşılaşacak. Müsabaka, TSİ 20.00'de başlayacak ve siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşma ile birlikte Avrupa kupalarında toplam 261. randevusuna çıkacak.

Tarihi istatistikleriyle Beşiktaş

Beşiktaş, geride kalan 260 mücadelede 99 galibiyet, 50 beraberlik ve 111 yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda 351 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 395 gol gördü. Takım, Avrupa'da deplasmanda oynadığı 130 maçta 34 galibiyet, 24 beraberlik ve 72 mağlubiyet aldı. Ayrıca dış sahada 150 gol atarken, kalesinde 245 gol gördü.

Orkun Kökçü'nün etkisi

Sezonun ilk resmi maçlarını Avrupa Ligi 2. eleme turunda Midtjylland karşısında oynayan Beşiktaş, rakibini iki maçta 1-0 ve 2-0'lık skorlarla yenerek bir üst tura geçti. Bu başarıda Orkun Kökçü'nün önemli bir rolü bulunuyor; genç oyuncu, attığı 2 golle takımına büyük katkı sağladı.

Beşiktaş, Hradec Kralove ile bugüne kadar Çekya takımlarıyla 6 kez mücadele etti. Bu maçların ilki 2002-2003 sezonunda gerçekleşmişti ve o zamandan beri Kara Kartal, Çek takımları ile çeşitli karşılaşmalar yaparak tarihe adını yazdırdı.

Leandro Trossard bu maçta kadroda yer almayacak. Dünya Kupası sebebiyle izinli olan ve antrenmanlara yeni başlayan Trossard, yeterli fiziksel hazırlığa ulaşamadığı için forma giyemeyecek. Maçın hakemi ise Romanya'dan Horatiu Fenic olacak.

Beşiktaş, Hradec Kralove ile oynayacağı maç için UEFA'ya bildirdiği kadroda Alexander Nübel, Doğan Alemdar, Emre Bilgin gibi isimler bulunuyor. Siyah-beyazlı ekip, yeni sezonun hedeflerine ulaşmak için bu zorlu deplasmanda galip gelmeyi umuyor.

BEŞİKTAŞ, UEFA AVRUPA LİGİ 3. ELEME TURU İLK MAÇINDA YARIN DEPLASMANDA ÇEKYA TEMSİLCİSİ HRADEC...

BEŞİKTAŞ, UEFA AVRUPA LİGİ 3. ELEME TURU İLK MAÇINDA YARIN DEPLASMANDA ÇEKYA TEMSİLCİSİ HRADEC KRALOVE KARŞI KARŞIYA GELECEK.