Ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a göre nispeten yavaş ve sakin bir yaz başlangıcı geçiren Beşiktaş'ta tansfer çalışmaları devam ediyor. Geride kalan sezonu üçüncü tamamlayarak gitti denen ligde Avrupa kupaları ile teselli bulan Kartal'da taraftar yapılacak takviyeleri sabırsızlıkla bekliyor. Ayrılan isimlerin yerlerini doldurmaya çalışan yönetim ve teknik heyet alternatiflerini de belirledi. Son dakika Beşiktaş haberleri ile ilgili detaylar bu sayfada yer almaktadır.

Adryelson Silva'da sorun var
Beşiktaş'ın listesinde bulunan ilk isim olarak öne çıkan Adryelson Silva için yapılan ikinci teklif de reddedildi. Daha önce 2.5 milyon euro önerilen Botafogolu yıldız için ikinci öneri 5 milyon euro bandına kadar çıksa da Brezilya temsilcisi iletilen bu rakamı da kabuk etmedi. Takımın en önemli futbolcuları arasında bulunan 25 yaşındaki futbolcuyu satmak istemeyen kulübü diğer yandan Udinese'nin teklifini de ilk etapta geri çevirdi. 1.84 metre boyundaki stoper için girişimler sürecek.

Bir rakip daha çıktı
Beşiktaş'ın Premier Lig'de küme düşen Leicester City'den kadrosuna katmak istediği Kelechi Iheanacho için daha önce Everton'un devrede olduğu biliniyordu ancak yaşanan gelişme ile birlikte Nottingham Forest'ın da Nijeryalı yıldızı istediği öğrenildi. Oyuncuyla görüşmelerini başlatan siyah beyazlılar yıldız ismi Türkiye'ye getirme konusunda kesenin ağzını da açtı. Iheanacho geçen sezon 28 karşılaşmada 5 gol atıp 5 de asist yaptı.

Orta sahaya yeni yıldız
Josef sonrasında defansla orta alan arasını önemli bir isme emanet etmek isteyen Beşiktaş'ta gündeme Jean Onana geldi. Fransa'da Lens forması giyen 23 yaşındaki futbolcu beklediği şansı bulamazken takımının Avrupa kupalarına katılması nedeniyle yapacağı transferlerin ardından oynama fırsatının daha da azalacağını düşünerek ayrılma kararı alması yönetimi harekete geçirdi. Fransız basınında da Beşiktaş'ın genç oyuncuya talip olduğu ve 4 milyon euro seviyelerinde kadroya dahil edilen yıldız ismin gidişine izin verilebileceği dile getirildi. Onana geride kalan sezonda 21 maçta görev yaptı.