Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Beşiktaş'ın Avrupa rakipleri belli oldu: Başkan Adalı'dan ilk değerlendirme

Beşiktaş'ın Avrupa rakipleri belli oldu: Başkan Adalı'dan ilk değerlendirme

UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri kesinleşen Beşiktaş’ta Başkan Serdal Adalı, kura çekimi sonrası krik kritik değerlendirmelerde bulunurken transfer bütçesi ve yeni takviyeler için yeşil ışık yaktı.

UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşaması kura çekimi Monako’daki Grimaldi Forum’da tamamlandı. Turnuvadaki temsilcimiz Beşiktaş; Bayer Leverkusen, Olimpik Marsilya, Union SG, Celtic, Crystal Palace, Omonia, Hapoel Beer-Sheva ve Hoffenheim ile eşleşti. Kura çekiminin ardından Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, hem kuradaki şanslarını değerlendirdi hem de siyah-beyazlı taraftarların merakla beklediği transfer gündemine dair net mesajlar verdi.

"Çok İyi Bir Takım Olduk, Zorlu Maraton İle Baş Edeceğiz"

Kura çekimi sonrasında rakipleri değerlendiren Başkan Serdal Adalı, dengeli bir gruba düştüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ne çok zor ne de çok kolay bir kura çektik. Sahada elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğiz. Özellikle iç saha maçlarımızda taraftarımızın oluşturacağı atmosfer en büyük kozumuz olacak. Takımımız çok iyi bir seviyeye geldi ve gelişmeye devam ediyor. Almanya deplasmanına değinecek olursak; oradaki gurbetçi taraftarlarımızın desteği sayesinde o maçlar bizim için deplasman atmosferinde geçmeyecektir."

"Hocamızın İsteği Doğrultusunda 1-2 Transfer Daha Olabilir"

Yaz transfer dönemindeki çalışmalara ve kadro yapılandırmasına değinen Adalı, teknik heyetin talepleri doğrultusunda kadroyu güçlendirmeye devam edebileceklerini belirtti:

"Sezon başı planlamamız kapsamında hedeflediğimiz transferlerin tamamını kadromuza kattık. Ancak sürecin sonuna kadar teknik direktörümüzün talepleri doğrultusunda 1 ya da 2 bölgeye daha takviye yapabiliriz. Taraftarlarımıza söz verdiğimiz, hayal ettiğimiz Beşiktaş'ı izletmeye az kaldı. Son katılan oyuncularımız da kısa süre içinde takımla birlikte sahaya çıkmaya başlayacak."

UEFA Avrupa Ligi’nde Yeni Format Nasıl İşleyecek?

Avrupa futbolunun iki numaralı kupasında bu sezon yeni format uygulanıyor. Format gereği Beşiktaş, 4'ü kendi evinde 4'ü deplasmanda olmak üzere 8 farklı rakiple mücadele edecek.

İlk 8 Sıra: Doğrudan son 16 turuna yükselme hakkı kazanacak.

9-24. Sıralar: Son 16 turuna kalabilmek adına play-off müsabakaları oynayacak.

İlk 24 Dışı: Avrupa kupalarına veda edecek.

Play-off aşamasından itibaren turnuvada klasik çift maçlı eleme sistemine geçilecek.