Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Beşiktaş'ta flaş kadro gelişmesi: 3 yabancı yıldız kafileye dahil edilmiyor

Beşiktaş'ta flaş kadro gelişmesi: 3 yabancı yıldız kafileye dahil edilmiyor

Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi radikal temizlik: Teknik heyetin biletini kestiği 3 yabancı yıldız kamp kadrosuna alınmıyor.

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıkları kapsamında gerçekleştireceği yurt dışı kampı öncesinde kadro yapılanmasında radikal adımlar atmaya başladı. Teknik heyet ve sportif direktörlüğün ortaklaşa yürüttüğü performans değerlendirmeleri sonucunda, takımın geleceğinde düşünülmeyen isimler tek tek belirleniyor. Siyah-beyazlı yönetim, bütçe ve yabancı kontenjanını rahatlatmak adına operasyon için düğmeye bastı.

Üç Yabancı Oyuncuya "Kulüp Bulun" Talimatı

Siyah-beyazlıların Slovakya'da gerçekleştireceği hazırlık kampının kafile listesi netleşirken, taraftarı şaşırtacak ayrılıkların eşiğine gelindi. Teknik kadronun planlamaları doğrultusunda Joao Mario, Al-Musrati ve Jean Onana’nın kamp kadrosuna dahil edilmeyeceği öğrenildi.

Yönetimin, bu üç oyuncunun menajerleriyle acil bir görüşme gerçekleştirerek, oyuncuların yeni sezon planlamasında yer almadığını ilettiği ve kendilerine kulüp bulmalarını talep ettiği belirtildi. Kulübün bu hamleyle hem maaş yükünü hafifletmeyi hem de yeni transferler için kontenjan açmayı hedeflediği gelen bilgiler arasında.

Kiralık Yerli Oyuncular da Mercek Altında

Beşiktaş’taki kadro operasyonu yalnızca yabancı oyuncularla sınırlı kalmadı. Geçtiğimiz sezonu farklı kulüplerde kiralık olarak tamamlayan yerli futbolcular için de benzer bir karar alındı. Gelişim göstermesi amacıyla gönderilen ancak teknik heyetin beklentilerini karşılayamayan bazı yerli isimlerin de Slovakya kampına götürülmeyeceği kesinleşti. Bu oyuncuların geleceği, kamp sonrasında yönetim ve teknik ekibin yapacağı özel bir toplantıyla netlik kazanacak.

İtalya Dönüşü Semih Kılıçsoy'a Vize Çıktı

Tüm bu ayrılık rüzgarlarının ortasında, takıma geri dönen genç yetenekler için ise olumlu gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz sezonu İtalya Serie A ekiplerinden Cagliari'de kiralık olarak geçiren ve burada önemli bir deneyim kazanan Semih Kılıçsoy, teknik direktörün gözüne girmeyi başardı. Genç oyuncunun sergilediği grafik olumlu bulunurken, Slovakya kamp kadrosunda yer alarak yeni sezonda siyah-beyazlı formayı terletmek için kampta rekabete dahil olacağı bildirildi.