Beşiktaş’ta üst üste alınan kötü sonuçlar ve taraftarın yoğun protestoları sonrası beklenen kritik karar verildi.
Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Trabzonspor’a 2-1 mağlup olan ve Türkiye Kupası’na Konyaspor yenilgisiyle veda eden siyah-beyazlılarda, teknik direktör Sergen Yalçın’ın geleceği masaya yatırıldı. Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın yönetim kuruluyla gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıdan, deneyimli teknik adamla yola devam edilmesi kararı çıktı.
Yönetim kurulunun büyük çoğunluğunun, sezonun tamamlanmasına az bir süre kala teknik heyet değişikliğinin takıma fayda sağlamayacağı ve istikrarın korunması gerektiği yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. Toplantıda ayrıca, takımın Süper Lig'deki dördüncülüğünü koruması ve gelecek sezonun kadro yapılanması için Sergen Yalçın ile koordineli çalışılması gerektiği vurgulandı.
Sergen Yalçın: "Görevimin başındayım"
Trabzonspor maçında yükselen "istifa" seslerine rağmen görevine odaklandığını belirten Sergen Yalçın, bugün yaptığı açıklamada yönetimle gelecek sezonun planlarını yaptıklarını ifade etti. Yalçın, "Taraftarımız haklı, kötü sonuçların sorumlusu benim ancak bu takımı yeniden ayağa kaldıracak olan da biziz. Görevimi tamamlamadan gitmeyi düşünmüyorum" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.
Siyah-beyazlı yönetimin, 15 Mayıs Cuma günü oynanacak Çaykur Rizespor maçının ardından Sergen Yalçın ile kapsamlı bir "gelecek sezon zirvesi" gerçekleştireceği ve transfer listesi üzerinden ilk somut adımların atılacağı kaydedildi.