Rize’de gerçekleştirilen U-23 Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, birçok ilden gelen sporcuların katılımıyla büyük bir rekabete sahne oldu. Bu prestijli organizasyonda, Aydınlı milli sporcu Tevfik Akkaş, 50 kiloda ringe çıkarak beşinci kez Türkiye şampiyonu olmayı başardı.
Akkaş’ın başarıları
Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu olan Akkaş, her geçen yıl yükselen performansıyla dikkat çekiyor. Bu yıl da U-23 Erkekler kategorisinde elde ettiği başarı, onun boks kariyerine önemli bir katkı sağladı. Akkaş, Elde ettiği bu yeni unvanla, Türkiye boks tarihindeki yerini sağlamlaştırdı.
Aydın’ın diğer başarıları
Rize'deki şampiyonada Aydınlı diğer sporcular da önemli dereceler elde etti. 70 kiloda ringe çıkan Meryem Kaçar, U-23 Kadınlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken, 48 kiloda mücadele eden Simge Bekler de aynı kategoride Türkiye üçüncüsü olarak kürsüde yer aldı.
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Takım Teknik Direktörü Yavuz Kılıç, sporcuların gösterdiği başarılar için mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Rize’deki şampiyonayı, 1 altın ve 2 bronz madalya ile tamamladık. Desteklerinden ötürü Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ve İl Müdürü Serhat Yığmatepe’ye teşekkür ediyorum. Aydın’ımıza hayırlı olsun" dedi.

RİZE'DE DÜZENLENEN U-23 ERKEKLER VE KADINLAR TÜRKİYE FERDİ BOKS ŞAMPİYONASI’NDA RİNGE ÇIKAN AYDINLI MİLLİ SPORCU TEVFİK AKKAŞ, BEŞİNCİ KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU.