Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Bilal Meşe'den Italiano'ya sert eleştiri: Alanya'dan hiç mi ders almadın?

Bilal Meşe'den Italiano'ya sert eleştiri: Alanya'dan hiç mi ders almadın?

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Amed Sportif Faaliyetler deplasmanından 3-2’lik mağlubiyetle dönen Beşiktaş’ta teknik direktör Vincenzo Italiano'nun kadro tercihleri sert eleştirilerin hedefi oldu.

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Beşiktaş, deplasmanda konuk olduğu Amed Sportif Faaliyetler karşısında beklenmedik bir mağlubiyet aldı. Diyarbakır Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 3-2’lik skorla kazanarak siyah-beyazlıların liderlik koltuğuna oturma planlarını altüst etti. Sahadaki etkisiz oyun ve teknik heyetin kadro tercihleri ise spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Italiano'nun Rotasyon Sevdası Pahalıya Patladı

Siyah-beyazlı ekibin sergilediği performans Usta Yazar Bilal Meşe tarafından son derece sert bir dille eleştirildi. Taktiksel hatalara ve ilk 11 tercihlerine dikkat çeken Meşe, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun daha önce yaşanan puansız süreçlerden ders çıkarmadığını vurguladı.

Savunmadan çıkarken yapılan pas hatalarının ve kaptırılan kolay topların rakibin ekmeğine yağ sürdüğünü belirten Bilal Meşe, Cerny ve Emirhan gibi isimlerin yedek kulübesinde başlatılmasını "rotasyon kurbanı olmak" şeklinde tanımladı. Meşe, mağlubiyetin tamamen teknik heyetin hanesine yazıldığını ifade ederek, takımın ideal düzeniyle oynanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Vincenzo Italiano: 'Kaybetmeyi hak etmedik' - Son Dakika Spor Haberleri

İstatistikler Yanılttı, Topla Oynama Skora Yansımadı

Siyah-beyazlılar mücadele boyunca %70’e varan topla oynama oranına ulaşıp 464 pas yapsa da bu baskı gol yollarında etkisiz kaldı. Amed SK, kalesinde gördüğü baskıya karşın uzaktan şutlarla sonuca gitmeyi başardı. Orban ve Dia Saba’nın ceza sahası dışından attığı şık gollerle öne geçen ev sahibi ekip, temaslı ve sert oyunuyla Beşiktaş'ın oyun kurmasını engelledi.

Maç süresince Şansalan’ın çaldığı 25 faul ve çıkardığı 8 sarı kart mücadelenin ne kadar sert geçtiğini özetler nitelikteydi. Kaleci Nübel'in ceza sahası dışından gelen şutlara engel olamaması da mağlubiyetin kırılma noktalarından biri oldu.

Hakem Kararları ve VAR Tartışması Geceye Damga Vurdu

Karşılaşmanın hakem yönetimi de eleştiri oklarının hedefindeydi. Amed SK'nın ilk golü öncesinde Salih Uçan'a yapılan hareketin faul olduğu ve devam ettirilmesinin hatalı bir karar olduğu savunuldu. Bunun yanı sıra ceza sahası içerisinde yaşanan iki kritik pozisyonda VAR sisteminin devreye girmemesi tepki çekti.

Mücadelenin uzatma dakikalarında gelen elle oynama pozisyonunda uyarılan hakem, izleme sonrasında penaltı noktasını gösterdi. Orkun Kökçü’nün penaltıdan attığı golle fark bire inse de siyah-beyazlılar için puanı kurtaracak süre kalmadı.

Fikstür Yoğunluğu ve Zamanlama Problemi

Spor yazarı Attila Gökçe ise Beşiktaş'ın yaşadığı fiziksel ve zihinsel yorgunluğa dikkat çekti. Avrupa arenasındaki zorlu Marsilya karşılaşmasının ardından lige dönüş yapan Beşiktaş’ın adil bir dinlenme süresi bulamadığını belirten Gökçe, fikstür düzenlemesi nedeniyle TFF'ye eleştirilerde bulundu.

Gökçe, İtalyan teknik adamın 79. dakikada iki santrfora dönerek aldığı tüm risklere ve rakibin son dakikalarda 10 kişi kalmasına rağmen Beşiktaş’ın oyuna girmekte "geç kaldığını" ve yakalanan düşük gol beklentisi (0,75 xG) ile mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.