Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, Kaçkar by UTMB'yi tanıttı

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, Kaçkar by UTMB'yi tanıttı

Ömer Altun, Kaçkar by UTMB organizasyonunun doğa ve spor turizmini bir araya getirdiğini vurguladı, yerel halkın misafirperverliği ile dikkat çekti.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, 11-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Kaçkar by UTMB organizasyonunun spor ile turizmin bütünleşmesi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin ilk ve tek UTMB World Series organizasyonu olarak kabul edilen etkinlik, bu yıl ikinci kez Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası ve Kaçkar Dağları’nda gerçekleşecek. Etkinliğe, dünya genelinden birçok profesyonel ve amatör sporcu katılacak.

Gurur kaynağı bir etkinlik

Ömer Altun, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından birini Kaçkarlar’da ağırlamaktan duyduğu gururu dile getirerek, “Dünyanın en nadide yerinde, doğa ile sporun harika birleşimini sağlıyoruz. Bu, sadece bir koşu değil, doğayla iç içe buluşma anlamına geliyor.” dedi.

Turizmde yeni bir sayfa

Altun, Çamlıhemşin’in gastronomisi ve tarihi mirasıyla üst segment bir destinasyon olduğunu belirtti. Sözlerine şöyle devam etti: "Büyük organizasyonun sadece bir koşu olmadığını vurgulamak istiyorum; bu, spor ile turizmin bütünleştiği bir etkinlik. Yerel halkın bu coşkuya katılması bizim için mutluluk verici."

Geçen yıl kazanılan tecrübelerle bu yıl katılımın arttığını belirten Altun, yerel halkın ilk başta organizasyonun ne olduğunu anlamadığını ancak şimdi tamamen benimsemiş durumda olduklarını ifade etti. Ayrıca, parkurda koşan sporculara yerel halk tarafından sunulan ikramların Türk misafirperverliğinin bir örneği olduğunu söyledi.

Konuşmasının sonunda doğaseverleri ve sporcuları bölgeye davet eden Altun, Çamlıhemşin’i ’cennetin fragmanı’ olarak tanımlayarak, yılın her ayı stresli hayattan kaçmak isteyen herkesin burayı ziyaret etmesini önerdi.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, 11-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Kaçkar by UTMB’nin...

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, 11-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Kaçkar by UTMB’nin spor ile turizmin bütünleşmesi olduğunu söyledi.