Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Cimbom'da transfer listesi deşifre oldu: Enciso ve Singo transferinde sıcak gelişme!

Cimbom'da transfer listesi deşifre oldu: Enciso ve Singo transferinde sıcak gelişme!

Teknik direktör Okan Buruk, şampiyonluk rekorlarından dev transfer hedeflerine, Icardi’nin geleceğinden Bruno Fernandes ve Can Uzun iddialarına kadar tüm merak edilenleri içtenlikle yanıtladı.

Süper Lig’de üst üste elde ettiği şampiyonluklarla tarih yazan ve gözünü 5. yıldıza diken Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, yeni sezon hazırlıkları sürerken gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Kulübün efsane isimlerinden Fatih Terim’in görev süresini geride bırakmanın gururunu yaşayan başarılı çalıştırıcı; transfer planlamasından kadro içi rekabete, oyuncuların geleceklerinden milli takım hayaline kadar taraftarın merak ettiği her konuya açıklık getirdi.

"Galatasaray Ruhu ve İstikrar En Büyük Gücümüz"

Kulüp tarihinin en parlak dönemlerinden birine liderlik eden Okan Buruk, üst üste gelen şampiyonlukların ardından takımda bir doygunluk yaşanacağı yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti. Galatasaray’ın genlerinde her zaman kazanmak olduğunu vurgulayan Buruk, "İnsanların bizi, yönetimimizi ve karakterimizi artık çok iyi tanıması gerekiyor. İlk günkü iştah ve motivasyonla sahaya çıkıyoruz. 11 yaşında kapısından girdiğim bu kulüpte rekorları düşünerek hareket etmiyoruz; biz sadece her maçı kazanmaya ve kupaları müzemize götürmeye odaklanıyoruz" ifadelerini kullandı. Geride bıraktığımız sezonun Şampiyonlar Ligi temposu nedeniyle kariyerinin en zorlu şampiyonluk mücadelesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Icardi'nin Geleceği ve Hücum Hattına 3 Yeni Takviye

Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi Mauro Icardi’nin durumuna değinen tecrübeli teknik adam, yönetimin golcü oyuncunun menajeriyle temas kurduğunu ve resmi bir teklif ilettiğini doğruladı. Transfer sürecinin aceleye getirilmemesi gerektiğini belirten başarılı hoca, hücum hattında yaşanan ayrılıkların ardından bölgeyi güçlendirmek için yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi:

"Hücum bölgemize net olarak 3 takviye yapmayı planlıyoruz. Görüştüğümüz çok sayıda kaliteli isim var ancak transfer süreci marketten alışveriş yapmaya benzemez; bazen doğru anı beklemek zorundasınız. Taraftarımız müsterih olsun, Galatasaray yine en doğru ve en kaliteli isimleri kadrosuna katacaktır."

Can Uzun ve Bruno Fernandes Sorusuna Esprili Yanıt

Sosyal medyada ve basında Galatasaray ile adları sıkça yan yana gelen genç yetenek Can Uzun ile dünya yıldızı Bruno Fernandes hakkındaki iddialar da başarılı teknik adama soruldu. Okan Buruk, iki oyuncudan hangisini tercih edeceği yönündeki soruya gülümseyerek, "İkisi de kendi kulüplerinde ve mevkilerinde çok özel, çok değerli oyuncular. Açıkçası bir seçim yapmak zorunda olsam, teknik direktör olarak her ikisini de takımımda görmek isterim" yanıtını verdi. Öte yandan Brighton forması giyen genç yıldız Julio Enciso’nun da geniş transfer listelerinde yer alan isimlerden biri olduğunu doğruladı.

Lemina İmzaya Yakın, Gözler Ugochukwu ve Singo'da

Takımdaki mevcut eksikler ve yeni katılması planlanan isimlerle ilgili de detaylar paylaşan Buruk, orta saha rotasyonuna dinamizm katacak hamleler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Lemina'nın bireysel çalışmalarını sürdürdüğünü ve birkaç gün içinde resmi imzayı atmasını beklediklerini söyleyen deneyimli çalıştırıcı, Chelsea'nin genç yeteneği Lesley Ugochukwu transferine de yeşil ışık yaktı. U23 kontenjanına uyan ve farklı özelliklere sahip oyuncuları tercih ettiklerini belirten Buruk, savunma listesindeki Singo için de "Singo çok beğendiğim ve kadromuzda görmek istediğim bir profil. Ciddi talipleri var ancak bizimle çok başarılı bir sezon geçireceğine inanıyorum" dedi.

Yıldız Oyuncuların Geleceği Netleşti: Davinson ve Sara Kalıyor

Transfer döneminde adı Avrupa kulüpleriyle anılan Davinson Sanchez ve takımın kilit isimlerinden Gabriel Sara’nın geleceğine yönelik dedikodulara da son nokta koyuldu. Okan Buruk, Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez’in Galatasaray’da mutlu olduğunu ve yeni sezonda kesin olarak takımda kalacağını açıkladı. Gabriel Sara için de kulübe ulaşan resmi bir teklif olmadığını belirten başarılı çalıştırıcı, iki oyuncunun da şampiyonluk yolundaki planlarında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Osimhen'in takım içerisindeki aidiyet duygusundan övgüyle bahseden Buruk, yıldız oyuncunun kaptanlık pazubandını takıp takmayacağı konusunu ise yönetimle değerlendireceklerini belirtti.

"Milli Takım Her Türk Antrenör İçin Onurdur"

Gelecek hedefleri arasında milli takım teknik direktörlüğü olup olmadığı yönündeki bir soruya içtenlikle yanıt veren Okan Buruk, Ay-Yıldızlı görevin her Türk antrenör için kutsal bir hedef olduğunu dile getirdi. Buruk, "Ülke milli takımını çalıştırmak inanılmaz büyük bir manevi değer ve onurdur. İleride böyle bir fırsat doğarsa, hiçbir Türk antrenör bu göreve 'hayır' demez. Ancak şu an milli takımımızın başında değerli bir hoca var ve Dünya Kupası yolunda ona en büyük desteği hep birlikte vermeliyiz" diyerek sözlerini noktaladı.