Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Cizreli sporcu, Haliç'teki koşuda dikkat çekti

Cizreli sporcu, Haliç'teki koşuda dikkat çekti

Cizreli triatlon sporcusu Ramazan Değer, Haliç'teki 'Bir Adım Daha' koşusunda 3. olarak önemli bir başarı elde etti.

Haliç’te bu yıl ilk kez düzenlenen 'Bir Adım Daha' koşusu, sağlıklı yaşam bilincini artırmak ve spor kültürünü teşvik etmek amacıyla gerçekleşti. Bu organizasyonda, Cizreli triatlon ve maraton sporcusu Ramazan Değer, 3. olarak önemli bir başarı elde etti.

Yoğun katılımla gerçekleşti

İstanbul Maratonu için resmi kriter koşusu niteliği taşıyan etkinlik, Haliç parkurunda katılımcıların yoğun ilgisiyle yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce atlet, zorlu parkurda mücadele ederek kendilerini denedi. Start alan Ramazan Değer, kıyasıya bir rekabetin ortasında parkuru 3. olarak tamamladı.

Şırnak ve Cizre'nin gururu

Yarışın ardından değerlendirmelerde bulunan Değer, Şırnak ve Cizre’yi ulusal organizasyonlarda temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Zorlu rakiplere karşı iyi bir tempo yakalayarak hedefe ulaştığını ifade eden Değer, gençlere sporu sevdirmek amacıyla çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, İslam alimi Melaye Ciziri anısına düzenlenen etkinliklerde, Habur Sınır Kapısı’ndan Cizre Kırmızı Medreseye kadar 51 kilometrelik parkuru koşarak ve kış mevsiminde İstanbul Boğazı’nda yüzme etkinliği gerçekleştirerek gençlerin sporla buluşmasını sağladı.

HALİÇ'TE BU YIL İLK KEZ DÜZENLENEN 'BİR ADIM DAHA' KOŞUSUNDA MÜCADELE EDEN CİZRELİ TRİATLON VE...

HALİÇ'TE BU YIL İLK KEZ DÜZENLENEN 'BİR ADIM DAHA' KOŞUSUNDA MÜCADELE EDEN CİZRELİ TRİATLON VE MARATON SPORCUSU RAMAZAN DEĞER, YÜZLERCE ATLET ARASINDAN 3. OLDU.