Darıca’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle yaklaşık 250 milyon lira bütçeye sahip iki yeni spor kompleksi inşa edilecek. Projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte ilçedeki spor altyapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Darıca'nın spor alanında atılımları
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Nenehatun Mahallesi’nde yer alan Ahmet Çalık Spor Kompleksini ziyaret ederek amatör spor kulübü oyuncuları ve aileleriyle bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada, ilçede sporun yaygınlaştırılması ve çocukların farklı branşlarla tanışmalarını sağlamak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bıyık, altyapıyı güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.
Yeni spor komplekslerinin detayları
Bıyık, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla hayata geçirilecek projelerin iddialı olduğunu dile getirirken, "Darıca’nın spor altyapısında önemli bir kapasite artışı sağlayacak olan Atatürk Caddesi Spor Kompleksi ve Spor Köyü projelerini ilçemize kazandıracağız" dedi. İki kompleksin toplam yatırım bedelinin 250 milyon lira civarında olduğunu ifade eden Bıyık, bu yatırımların gençlerin daha modern ve nitelikli ortamlarda spor yapmalarını sağlayacağına dikkat çekti. Ayrıca, söz konusu projelerin gerçekleşmesinde katkıda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı, milletvekilleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

DARICA'DA GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞININ DESTEĞİYLE YAKLAŞIK 250 MİLYON LİRA BÜTÇELİ İKİ YENİ SPOR KOMPLEKSİ İNŞA EDİLECEK.