Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Victor Osimhen'in golleriyle 2-1 mağlup ederek kritik bir galibiyete imza atan Galatasaray'da, derbi sonrası yaşanan gerilim sevinci gölgeledi. Karşılaşmanın son düdüğünün çalmasıyla birlikte yeşil sahada fitili ateşlenen tansiyon kısa sürede kavgaya dönüştü. Saha içinde yaşanan olayların faturası sarı-kırmızılılarda Abdülkerim Bardakcı'ya kesildi.
Doğrudan kırmızı kartla cezalandırılan milli stoper, Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi gereğince "saldırı" isnadıyla tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Deneyimli savunmacının ceza almasının kesinleşmesiyle birlikte teknik heyette mecburi bir arayış başladı.
Okan Buruk'un masasında 3 farklı formül
Yaklaşan Konyaspor karşılaşması öncesinde savunma kurgusunu yeniden inşa etmek zorunda kalan teknik direktör Okan Buruk, ilk 11'de revizyona gidiyor. Milli stoperin yokluğunda elindeki alternatifleri değerlendiren Buruk'un ilk planı, Davinson Sanchez'in partneri olarak Wilfried Singo'yu merkeze çekmek. Bu ikilinin antrenman performanslarına göre tandemde birlikte görev alması en kuvvetli ihtimal olarak öne çıkıyor.
Teknik heyetin üzerinde durduğu ikinci seçenek ise sol bek İsmail Jakobs'u stoper mevkisine kaydırmak. Sol ayaklı bir savunmacı dengesini korumak isteyen Okan Buruk, Jakobs'u merkeze çekerek sol bekte farklı bir ismi değerlendirmeyi alternatifler arasına ekledi.
Lemina sürprizi ve taktik provalar
Listenin üçüncü sırasında ise orta saha kökenli Mario Lemina bulunuyor. Daha önceki kariyerinde stoper pozisyonunda da görev alan tecrübeli futbolcunun savunma merkezine çekilmesi, maçın gidişatına ya da taktiksel tercihlere göre Buruk'un elini güçlendiren hamlelerden biri olarak değerlendiriliyor.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde başlayacak olan taktik provalarla birlikte Okan Buruk, sahaya süreceği en ideal tandemi netleştirerek Konyaspor karşısında savunma güvenliğini garanti altına almayı hedefliyor.